Last news in Fakti

13 Декември, 2020 14:26 1 722 4

ЦСКА пропусна много, но все пак победи Ботев Враца

  • ботев враца-
  • цска-
  • автогол-
  • керчев-
  • вратар-
  • костов-
  • соу

Вратарят на врачани Красимир Костов направи няколко ключови намеси и предотврати по-голяма загуба за тима си

ЦСКА пропусна много, но все пак победи Ботев Враца - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА победи Ботев (Враца) с 2:1 в мач от 16 кръг и се доближи само на две точки от лидера Лудогорец, който по-късно днес приема Черно море. „Червените“ имаха тотално надмощие на „Българска армия“, но вратарят на врачани Красимир Костов направи няколко ключови намеси и предотврати по-голяма загуба за тима си.

Тимът на Бруно Акрапович поведе в резултата в 17-ата минута. Венцислав Керчев прати топката във вратата си, след като центриране на Петър Занев отляво се отби в тялото му. В следващите минути Керчев отчасти изкупи вината си с две ключови намеси, които предотвратиха втори гол за ЦСКА.

След това Красимир Костов на два пъти се намери решително, а в 37-ата минута и гредата му помогна след удар на Валентин Антов, който засече центриране от корнер.

Надмощието на ЦСКА продължи и през второто полувреме. Костов един път се намеси решително, а Амос Юга и Санкаре биха покрай вратата на гостите. В 58-ата минута „червените“ все пак материализираха надмощието си. Греъм Кери проби отляво и центрира по земя, а Али Соу от чиста позиция не сбърка и удвои аванса на домакините.

Пет минути по-късно Ботев (Враца) върна едно попадение. Даниел Генов се възползва от грешка на Густаво Бусато, който не игра добре с крака, след като Юрген Матей му върна топката. Бразилецът подаде в краката на Генов и за играча на гостите не беше проблема да се разпише.

Четвърт час преди края Мартин Костадинов на два пъти изби на метри пред голлинията на Ботев (Враца). До края до ново попадение не се стигна и така ЦСКА записа пета поредна победа в първенството. В петък от 18:00 часа „червените“ играят с Левски в последния си мач за есенния дял на шампионата. „Армейците“ за момента са трети с 30 точки, на две зад Лудогорец.

За Ботев (Враца) това е пета последователна загуба. По този начин врачани приключиха участието си в efbet Лига за тази есен, а в първия пролетен кръг приемат Берое. Тимът на Антони Здравков е на 10-о място в класирането с 15 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЧервенаПресилка

    2 6 Отговор
    добре че си вкараха автогол .....
  • 2 Борис

    2 1 Отговор
    Убихме ги както и рома с играчи за 100милиона евро нищо че викат били резерви 100милиона евро приятели а лефски каде са изпадат в б група другият сезон хаха смех в залата

    Коментиран от #3

  • 3 Левски 1914

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Борис":

    Ама Рома днеска бие 5 – 1 с 10 промени в състава това говори ли ти нещо?

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.