19 Декември, 2020 16:17 1 703 3

Безпощаден Ливърпул громи в Премиър Лийг, вкара седем на Кристъл Палас

  • ливърпул-
  • футбол-
  • кристъл палас-
  • висша лига

Успехът за хората на Юрген Клоп е с още по-сладък привкус, тъй като това е първата победа за отбора като гост от октомври месец насам

Безпощаден Ливърпул громи в Премиър Лийг, вкара седем на Кристъл Палас - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът Ливърпул зашлеви звучен шамар при визитата си на Кристъл Палас и го победи като гост с гръмкото 7:0 в първи мач от 14-ия кръг на английската Премиър лийг. Успехът за хората на Юрген Клоп е с още по-сладък привкус, тъй като това е първата победа за отбора като гост от октомври месец насам, а също така в игра се завърна и трайно контузения Алекс Окслейд-Чембърлейн, който записа малко повече от 15 минути на „Селхърст Парк”, които са първите негови за сезона досега.

Безпощаден Ливърпул громи в Премиър Лийг, вкара седем на Кристъл Палас
Снимка: БГНЕС

Рециталът за гостите в Лондон започна след три минути, след като Такуми Минамино откри резултата при визитата с първия си гол във Висшата лига след трансфера си преди една година на „Анфийлд”.

Последваха няколко положения за „орлите”, които тормозиха отбраната на Ливърпул, но Алисон Бекер направи няколко важни спасявания, за да дойде 36-ата минута и Садио Мане удвои актива за Ливърпул. Минута преди края на първата част Роберто Фирмино направи резултатът в южен Лондон 3:0 и така гостът се оттегли с комфортен аванс на почивката.

Безпощаден Ливърпул громи в Премиър Лийг, вкара седем на Кристъл Палас
Снимка: БГНЕС

Втората част видя цели четири гола за мърсисайдци. Първо Джордан Хендерсън се разписа за първи път през сезона във Висшата лига след 52 минути игра след чудесен удар от дъгата на наказателното поле, а Роберто Фирмино вкара втория си гол в срещата след великолепното си представяне в хода на срещата.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чукам лузъри с предимство

    2 11 Отговор
    Кууррр за Лузърпул
  • 2 Седемте джуджета

    1 0 Отговор
    Всички под ножа!
  • 3 ФЪН

    4 0 Отговор
    трябва да си оправят головата разлика след срамното 2:7 от Астон Вила