20 Декември, 2020 18:21 2 053 3

Лестър шокира Моуриньо и Тотнъм и подгони Ливърпул

  • тотнъм-
  • жозе моуриньо-
  • висша лига-
  • футбол-
  • лестър

"Лисиците" изиграха перфектен двубой и неутрализираха тотално селекцията на Жозе Моуриньо - 2:0

Лестър шокира Моуриньо и Тотнъм и подгони Ливърпул - 1
Снимка: БГНЕС

Лестър подгони лидера Ливърпул, след като си тръгна с пълен комплект точки от визитата си на Тотнъм. "Лисиците" изиграха перфектен двубой и неутрализираха тотално селекцията на Жозе Моуриньо - 2:0. В края на първото полувреме Джейми Варди се разписа от дузпа след позакъсняло решение на ВАР. Триумфът за гостите пък неволно бе подсигурен от Тоби Алдервейрелд, реализирал си автогол в 59-ата минута.

Лестър шокира Моуриньо и Тотнъм и подгони Ливърпул
Снимка: БГНЕС

Лестър можеше да се поздрави и с още по-изразителен резултат, но ВАР отмени попадение на Мадисън.

Тотнъм инкасира трети пореден мач без успех и вече е на позиция №4 с 25 точки.

Двубоят стартира със сериозно притеснение за Жозе Моуриньо. Любимецът му Танги Ндомбеле получи травма, която в началото изглеждаше, че няма да позволи на французина да продължи участието си в мача. Все пак, след оказаната му лекарска намеса, халфът се изправи на крака и заигра на пълни обороти.

Лестър шокира Моуриньо и Тотнъм и подгони Ливърпул
Снимка: БГНЕС

"Лисиците" демонстрираха амбициите си в този мач, след като в 8-ата минута централният бранител Уесли Фофана се бе включил при статично положение за своя тим. Французинът съумя да отиграе с глава, но толкова заплашително, че да предизвика реакция от Лорис.

Тотнъм осъществи бърза атака в 15-ата минута, при която Хари Кейн подаде към непокрития Сон. Кореецът се озова на около 10 метра, встрани от вратата на Шмайхел, но сякаш сгреши. Азиатецът понечи да комбинира с Ндомбеле, а не да заложи на перфектния си изстрел. Разиграването на цялата акция доста ядоса Жозе Моуриньо.

Лестър шокира Моуриньо и Тотнъм и подгони Ливърпул
Снимка: БГНЕС

Малко преди паузата, Тотнъм можеше да получи лидерството в мача. Хари Кейн намери своята позиция при центриране от корнер и надскачайки Тилеманс, отправи изстрел с глава. Нападателят придаде прекалено голяма сила на своя удар и прати кълбото над горната греда.

Във финалните акорди на частта, мачът се динамизира, а доказателство за това бе и далечният шут на Мадисън. Той стана още по-опасен, когато се отби леко в тялото на Алдервейрелд, но все пак бе спасен акробатично от Лорис.

Последният удар по топката за това полувреме, означаваше и гол за Лестър! Жозе Моуриньо полудя край тъчлинията, след като ВАР се намеси и отсъди дузпа в полза на "лисиците". Серж Орие изблъска ненужно в гръб Уесли Фофана и сякаш смяташе, че провинението му ще остане незабелязано. Помощниците на Крейг Поусън обаче го алармираха навреме и наказателният удар бе отсъден. Джейми Варди беше безкомпромисен и с мощен шут в средата направи 0:1!

Лестър шокира Моуриньо и Тотнъм и подгони Ливърпул
Снимка: БГНЕС

На полувремето Жозе Моуриньо предприе смяна и вместо Ндомбеле реши да пусне в игра Гарет Бейл.

Второто полувреме започна с нов чудесен гол за "сините". Дълго подаване матира тромавия Ерик Дайър, а Джеймс Мадисън се нуждаеше само от едно майсторско докосване, за да остане сам срещу Лорис и го преодолее за 0:2. За ужас на "лисиците" обаче, ВАР влезе в действие и той доказа много "тънка" засада, което лиши момчетата на Брендън Роджърс от удвояването на резултата.

Макар и с малко късмет, Лестър направи сериозна крачка към спечелването на мача в 59-ата минута. Марк Олбрайтън напредна по десния фланг, а центрирането му намери на далечната греда Варди. Звездата на гостите стреля с глава и за негово щастие топката срещна тялото на Алдервейрелд, а след това премина безцеремонно и зад голлинията на лондончани.

Кореецът Сон можеше да върне Тотнъм в мача с настъпването на 70-ата минута. Центрирана от корнер топка бе продължена към далечната греда, където нападателят, падайки успя да отправи изстрел. Капитанът на Лестър - Каспер Шмайхел обаче имаше възможността да реагира и сътвори една от намесите на сезона до този момент!

Лестър трябваше да отбележи трети гол пет минути преди края. Ерик Дайър сътвори груба грешка и Джейми Варди веднага намери навлизащия в наказателното поле Тилеманс. Белгиецът имаше цялото време на света, за да нагласи своя мерник, но прати топката разочароващо над горната греда.

На Боксинг дей Лестър приема у дома Манчестър Юнайтед. Ден по-късно Тотнъм има доста трудно гостуване на Уулвърхямптън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъгариню

    8 0 Отговор
    Яко ни изтряскаха
  • 2 Румен

    2 0 Отговор
    Тотньм пак ли са биле по добрия отбор?
  • 3 КЛОП

    2 1 Отговор
    Е САГА ПАК ЛИ ЩЕ КАЖИШ ЧЕ ПО СИЛНИЯ ЗАГУБИЛ, МЪРМОРИНЬО ДА СИ ХОДИ.