2 Януари, 2021 18:55 1 590 0

Срив в Леверкузен, ''аспирините'' допуснаха втора поредна загуба

  • бундеслига-
  • айнтрахт франкфурт-
  • байер леверкузен-
  • 2:1

Айнтрахт Франфурт надделя над хората на нидерландеца Петър Бос

Срив в Леверкузен, ''аспирините'' допуснаха втора поредна загуба - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на Айнтрахт Франкфурт победи гостуващия Байер Леверкузен с резултат 2:1 в мач от 14-ия кръг на германската Бундеслига. Надием Амири откри за гостите в 10-ата, но Амин Юнес изравни в 22-ата минута. Автогол на Едмонд Тапсоба в 54-ата минута донесе трите точки за Айнтрахт.

"Аспирините" започнаха силно и откриха резултата още в 10-ата минута след красива атака. Флориан Вритц получи топката пред дъгата на на наказателното поле, след което я копна, а в пеналтерията Надием Амири я овладя много елегантно, обръщайки се с лице към вратата. След това Кевин Трап тръгна да скъсява ъгъла, но Амири успя да реализира изключително красиво с пета между краката му - 0:1.

12 минути след това обаче домакините изравниха. Джибрил Соу получи в половината на Леверкузен и веднага пусна чудесен извеждащ пас за Амин Юнес, който напредна отлично сам срещу вратаря и с хубав удар прати топката покрай вратаря за 1:1. Това бе първи гол за Юнес от 7 години, 10 месеца и 9 дни в Бундеслигата.

Домакините стигнаха до пълния обрат в началото на втората част, когато в 52-ата минута Дайчи Камада получи чудесен пас отдясно, влезе в наказателното поле и пусна успореден пас на голлинията, а Едмонд Тапсоба скочи на шпагат и засече топката в собствената си врата - 2:1.

Айнтрахт можеше да реши всичко в 74-ата минута, когато Камада бе оставен абсолютно сам на точката за дузпа и засече от въздуха центриране отляво, но над вратата.

В 82-ата минута Амири опита подаване в наказателното поле отдясно, а Мартин Хинтерегер опита да изчисти, но за малко не си вкара автогол, след като топката се отби от лявата греда на Трап.

До края на двубоя гостите опитаха да стигнат до изравняването, но удар с глава на Тапсода мина над напречната греда.

С тази победа Айнтрахт се изкачи до 8-ата позиция с актив от 20 точки, докато Леверкузен записа втора поредна загуба (б.р. предишната бе от Байерн Мюнхен преди паузата) и остава на второ място с 28 точки, на две от лидера Байерн, който е с мач по-малко. В следващия кръг Айнтрахт гостува на Майнц, докато "аспирините" приемат Вердер Бремен.

В останалите двубои от немската Бундеслига, започнали в 16:30 ч. българско време, Аугсбург спечели с 1:0 гостуването си на Кьолн, със същия резултат Борусия Мьонхенгладбах спечелиха като гост на Арминия Билефелд, Фрайбург, също като гост, надделя над Хофенхайм с 3:1, а Унион Берлин сюрпризира Вердер с 2:0 в Бремен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА