Last news in Fakti

3 Януари, 2021 09:40 1 219 0

РБ Лайпциг взе своето в Щутгарт

  • рб лайпциг-
  • щутгарт-
  • 1:0-
  • бундеслига

Гостите бяха господари на терена през целия двубой и отправиха цели 22 удара по посока на вратата на Грегор Кобел, който се отчете със седем спасявания, включително и дузпа

РБ Лайпциг взе своето в Щутгарт - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборът на РБ Лайпциг постигна трудна победа с минималното 1:0 като гост на Щутгарт в мач от 14-ия кръг на германската Бундеслига. Единственото попадение отбеляза Дани Олмо в 67-ата минута.

Гостите бяха господари на терена през целия двубой и отправиха цели 22 удара по посока на вратата на Грегор Кобел, който се отчете със седем спасявания, включително и дузпа.

Тя беше отсъдена за нарушение на Паскал Стенцел срещу Емил Форсберг. Потърпевшия я изпълни, но Кобел успя да я избие с крак в напречната греда и така да предотврати попадение в своята врата.

Все пак в 67-ата минута гостите стигнаха до победното попадение. Марсел Забицер комбинира с Анхелиньо на левия фланг, а испанецът центрира в наказателното поле, като топката бе отклонена от играч на домакините и попадна на крака на Дани Олмо на далечната греда, който отбеляза между краката на вратаря.

С тази победа Лайпциг временно се изкачи на първата позиция с актив от 31 точки, с една повече от шампиона Байерн, който играе в неделя. Щутгарт остава 11-и с 18 пункта. В следващия кръг „биковете“ приемат Борусия Дортмунд, докато „швабите“ гостуват на Аугсбург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА