Last news in Fakti

3 Януари, 2021 11:46 1 842 5

Вече и официално: Григор Димитров има нов треньор

  • григор димитров-
  • данте ботини-
  • нов треньор

41-годишният Ботини беше треньор на бившия №4 в света Кей Нишикори

Вече и официално: Григор Димитров има нов треньор - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров официално вече има нов треньор. Това е аржентинецът Данте Ботини, който беше официално вписан като наставник на хасковлията.

От Асоциацията на тенис играчите (АТР) потвърдиха, че двамата вече работят заедно. Профилът на българина в atptour.com беше редактиран и вече цял свят знае, че Ботини е треньор на нашето момче. До този момент там стоеше името на Андре Агаси, който бе по-скоро в ролята на консултант на Григор и беше с него в редки случаи.

Димитров започна 2020 година под ръководството на германеца Кристиан Гро. Той беше с него в първите турнири и дори по време на периода на социална изолация, докато траеше паузата през сезона. След това в ложата на Димитров все по-често сядаше баща му Димитър.

В последните дни на изминалата година се появи информация, че Гришо, който е №19 в света е започнал сътрудничество с Ботини. Аржентинецът дори пристигна в Монте Карло, където живее Димитров, а по-късно се появиха и клипове от съвместните им тренировки.

41-годишният Ботини беше треньор на бившия №4 в света Кей Нишикори. Двама работиха заедно 9 години, a японецът спечели 12 титли и игра на финал на Откритото първенство на САЩ през 2014 година.

За последно Ботини работи с Николас Джари, но чилиецът беше със спрени права за 11 месеца заради употреба на допинг и пропусна почти целия сезон през 2020 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пожелавам

    3 3 Отговор
    2021 да донесе много радост и успехи на Григор Димитров!
  • 2 А аз му пожелавам

    4 3 Отговор
    Пожелавам да научи българския език! И като един истински българин да дава интервюта на родния си език и друте телевизии да превеждат, а не нашите!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 незнайко

    0 0 Отговор
    Който и да му стане треньор няма да извади нищо повече от Григор Димитров. Няа него това са му възможностите а годините си отиват !!!

    Коментиран от #5

  • 5 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    НА него ...