Last news in Fakti

3 Януари, 2021 17:19 2 525 6

Фетел с интересно признание за кариерата си във Ферари

  • себастиан фетел-
  • ферари-
  • кариера

''Бях шест години във Ферари. За мое съжаление не постигнахме целта си'', призна пилотът

Фетел с интересно признание за кариерата си във Ферари - 1
Себастиан Фетел, снимка Рейсинг Пойнт

Себастиан Фетел призна, че е допуснал твърде много грешки, докато е бил пилот на Ферари. Четирикратният световен шампион премина в тима от Маранело през 2015, надявайки се да повтори успехите на своя сънародник Михаел Шумахер, припомня clubs1.bg.

Фетел бе най-сериозният съперник нa Люис Хамилтън през по-голямата част от престоя си във Ферари. За съжаление той не сбъдна мечтата си да спечели световната титла с екипа на Черните кончета както го стори Михаел. Постепенно германецът започна да губи формата си и още преди началото на сезон 2020 стана ясно, че договорът му няма да бъде подновен. Това се отрази много лошо на представянето му през изминалата кампания. Себастиан участва в редица инциденти, записа само един подиум и отново бе победен от Шарл Льоклер.

Германецът все пак успя да намери място във F1 през 2021 и подписа с екипа на Астън Мартин. Разсъждавайки върху формата си през последните няколко сезона, Фетел заяви:

„Когато си самокритичен, винаги изпитваш съмнения. Не съм забравил как да карам, но искам да разбера защо не можах да използвам уменията си на 100%. Разбира се, понякога има неща, които разбираш по свой начин. Със сигурност допуснах и доста грешки. Колкото и да съм разочарован в момента, мисля, че това е част от живота“.

Също така Фетел коментира и престоят си в тима на Ферари.

„Бях шест години във Ферари. За мое съжаление не постигнахме целта си, но не съжалявам за времето, което прекарах там. Знам, че в кариерата на всеки един пилот има възходи и падения. Мисля, че научих много неща и те ще ми помогнат не само в новия екип, но и в живота“, завърши Себастиан Фетел.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И. Иванов

    1 10 Отговор
    Грешки ли си допуснал? Че то още през 2015 г. се видя, че не ставаш за Ferrari барабар с издухалия се вече Кино Райконен. Не стана ясно защо отборът ви търпя толкова години, противно на всякаква логика. Трябваше свежа кръв и тя се яви в лицето на Шарл Льоклер. Но както се казва - по-добре късно, отколкото никога. Жалко, че Ferrari изгуби толкова време да да ви дундурка с Киното!

    Коментиран от #5

  • 2 И. Иванов

    0 6 Отговор
    Имах предвид "Кими", но пиша с лявата ръка и не виждам добре символите на клавиатурата.

    Коментиран от #4

  • 3 Мечо Пух

    2 1 Отговор
    Диемите вдигнаха цената с 1лв. вече им искат по 10лв. на месец. Пфу...
  • 4 Бачкатор

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "И. Иванов":

    Всички знаем , че нищо не само черно или бяло - нали г-н Иванов ?
    След толкова промени последните години Ферари бяха вечно догонващи и не съумяха да поставят на пистата конкурентен на Мерцедес болид. Очевидно е, дори и само заради факта, че заместника на Л.Хамилтън беше недогонваем, и то след само няколко тренировки.
    Не е само до пилотите на Ферари...
  • 5 Аз.....

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "И. Иванов":

    Да го д.........
    И Кими ,Фетел,Алонсо,Шумахер,Лауда,
    ......и т.н. Това е ферари а не бракмите с черни кончета на носа
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    От 3-4 години не гледам вече Ф1. Състезанията се печелят от болиди, а не от пилоти. Тази година се видя като сложиха оная въшка в Мерцедеса, как вървеше втори докато не го прецакаха от бокса за да не е толкова очевидно че болида на Мерцедес е недостижим, независимо кой го кара.