Last news in Fakti

4 Януари, 2021 16:09 1 583 4

Новият треньор на Лудогорец заминал да учи в Англия с пари, спечелени от "Стани богат"

  • валдас дамбраускас-
  • догорец-
  • стани богат-
  • футбол

Дипломата му е от престижния London metropolitan university

Новият треньор на Лудогорец заминал да учи в Англия с пари, спечелени от "Стани богат" - 1
Снимка: sportcom.hr

Интересен момент от живота на новия наставник на Лудогорец Валдас Дамбраускас се завъртя в социалните мрежи. През 2002-ра година младият Валдас, който тогава е на 25 години, участва в предаването "Кой иска да бъде милионер?", явяващо се еквивалент на българската телевизионна игра "Стани богат". Със спечелената сума от участието си Дамбраускас заминава за Англия заедно със своята съпруга, където започва да учи висшето си образование.

Валдас Дамбраускас завършва висшето си образование в Англия през 2009 г. Дипломата му е от престижния London metropolitan university. Впоследствие работи в Брендфорд, както и в няколко местни школи. За последно бе треньор на хърватския Горица, с който завърши на трето място есенния сезон в местното първенство. Преди това е водил латвийския РФС, с който печели купата на страната, както и литовските Екранас и Жалгирис. С клуба от Вилнюс е двукратен шампион на Литва. Дамбраускас е бил селекционер и две национални гарнитури на бившата съветска република.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    3 1 Отговор
    Отличителни белези: Умен!

    Коментиран от #3

  • 2 Max

    1 0 Отговор
    Не е като да ги изхарчи по чалготеките : )
  • 3 Тя танцува едно лято

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Ако имаше пипе щеше да е наясно, че му предлагат работа за една година. Трябваше да види за десетина години колко умници като него са били изритвани с езуитски благоодарности. Но каквото човек сам си направи.....

    Коментиран от #4

  • 4 Левски 1914

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тя танцува едно лято":

    И в Литекс тире Микре е същата работа.