4 Януари, 2021 21:27 5 639 11

Пеле реагира срещу подобрения рекорд на Роналдо

  • пеле-
  • кристиано роналод-
  • футбол-
  • рекорд-
  • голове

Той смята, че трябва да се зачитат и головете му в неофициални двубои и така попаденията му са 1238

Пеле реагира срещу подобрения рекорд на Роналдо - 1

Tрикратният световен шампион Пеле реагира по интересен начин на това, че снощи Кристиано Роналдо го задмина по официални попадения. Петкратният носител на Златната топка мина бразилеца във вечната ранглиста, след като вкара две попадения за Ювентус срещу Удинезе, с което вече има 758 в официални срещи за всички отбори. Краля на футбола остава със 757 според повечето статистики.

Днес 80-годишният бразилец обнови информацията в Инстаграм профила си, уточнявайки, че в действителност е нанизал 1238 гола.

Пеле смята, че трябва да се зачитат и головете му в неофициални двубои. Така той отказва да приеме факта, че CR7 е пред него.

Преди дни по сходен начин от Сантос - бившият клуб на Пеле, не признаха, че Лионел Меси е задминал легендата по брой попадения за един клуб.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоуст

    54 4 Отговор
    То ако се зачитат неофициалните, то аз съм номер едно. Имам поне 2000 вкарани...
    Пеле да си се обяснява колкото си иска по мирката
  • 2 Рошко

    19 4 Отговор
    Ами да върнат лентата назад и да смятат бе, какво толкова
  • 3 ганю

    36 2 Отговор
    То и аз ако броя головете които вкарвах на село , сигурно са по-вече и от на тримата заедно!
  • 4 Разликата първо да види!

    50 6 Отговор
    Единия е играл срещу най-добрите защити в света! А другия е вкарвал голове на работници, които са работили до 17:00, и после са отивали на стадиона! Аз у мааалата имам вкарани над 5000 гола, ама нямам официални!

    Коментиран от #11

  • 5 Айде догодина Жеката и той ще раправя

    20 3 Отговор
    Същите истории, когато рекорда му отиде в историята!
  • 6 плевен

    15 9 Отговор
    Ама наистина Факти са наели най- посредствените списвачи за без пари. А в България има журналисти, които могат да им разказват с часове за Пеле и Сантос.
    Накратко: Голяма част от мачовете на Сантос са били неофициални. Правели са комерсиални турнета /и в Европа/, където са играли буквално през два дни със сериозни противници. Включително с национални отбори. Месеци наред. Играчите са били изцеждани като лимони.
    Тъй че да се правят изкуствени класации само с официални мачове е PR трик на менъджърите на Меси и Роналдо. В онези години приходите са идвали основно от билети, а не от телеризионни права. Такива идиотски спортни прояви, като мачове пред празни трибуни са били немислими.
  • 7 Ахах

    29 11 Отговор
    Кристиано Роналдо е най-великия играч, които не е натурален талант, а се бори за всеки гол с нечовешки усилия.

    Пеле на 36 не е можел да изтича 100м., а се сравнява с Кристиано и Меси. Бил е велик за времето си, както и Марадона, но Меси и СR7 са най-великите играли футбол.

    Коментиран от #10

  • 8 васик атанасова

    4 10 Отговор
    най големия е МАРАДОНА
  • 9 ЭЭЭЭ

    5 2 Отговор
    Най-големия е Георги Тодоров.Дедо Гошо галошо.Старо говедо.
  • 10 Чак пък

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ахах":

    най-добрия... Ами защо забравяте Ди Стефано например? Ами даже и Алберт? А и Роси, ван Бастен, Кройф... Просто медиите и рекламните агенти работят за Роналдо. Много добър е, едва ли някой би могъл да отрече това - и го е постигнато с труд. /Подтекстът тук е, че много биха могли да бъдат такива./ А Меси е просто гений. Пък дали Пеле е можел да пробята 100 метра на 36 години... ако това пък е критерий във футбола... Всяко време си има СВОИТЕ фигури -във всяка дейност. Да се обяснява как Роналдо бил задминал Пеле и как някой в България бил подобрил рекордите на Жеков е все едно да сравняваш състезания и състезатели от Формула 1 днес с тези отпреди 50 години. Но това не прави тогавашните по-малко добри.
  • 11 Гост

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Разликата първо да види!":

    Единият е трикратен световен шампион! Другият - зиро! Единият е играл един път седмично, другият цикъл сряда-събота!Едно време националните отбори са имали 3 пъти по-малко мачове за разлика от днешните, участващи в комерсиализирани турнири и турнирчета!