12 Януари, 2021 09:35 2 922 4

Стилиян Петров: Трябва да се страхуват от мен, защото ако реша, мога да бъда правилният човек!

  • петров-
  • кандидатура-
  • президент-
  • бфс-
  • страх-
  • стратегия-
  • развитие-
  • футбол-
  • национален отбор

"Моментната ми цел не е да ставам президент на БФС", призна рекордьорът по мачове за българския национален отбор

Стилиян Петров: Трябва да се страхуват от мен, защото ако реша, мога да бъда правилният човек! - 1
Снимка: БГНЕС

Рекордьорът по мачове за българския национален отбор и дългогодишен капитан на „лъвовете“ Стилиян Петров даде интервю за "Sportal.bg", в което коментира информациите, че може да се кандидатира за президент на БФС. Според него родният футбол има нужда от промяна, но до момента не е видял с човек с изразена визия и програма. Самият той категорично обяви, че не иска да се замесва в борбата за президентския пост във футболната ни централа.

"Дали аз съм правилният човек? Не мога да отговоря. Доста хора се опитват да достигнат до мен по различен начин. Ще се радвам да се появи някой с план, структура, с начин на работа, с екип. Всичко обаче продължава, както беше едно време. Всеки казва, че не иска да показва екипа си, за да не го видят. Или пък не казва, какво ще променя, за да не го изкопират другите. Досега не съм видял човек, който да излезе със силна стратегия, със силна ръка и с визия за промените, които ще бъдат направени“, заяви футболист №1 на България за 2003 г.

"Когато всичко е наред - не се правят промени. За съжаление при нас не върви. Затова казвам, че не мога да кажа дали съм правилният човек. Дали това е моментната ми цел? Не! Мога да го кажа искрено? Дали трябва да се страхуват от мен? Да! Защото, ако реша, може би ще бъда правилният човек, тъй като съм независим от никого. Това е при мен най-силното нещо. А дали искам да се замесвам в това? Искам да го кажа директно – не“, допълни бившият капитан на националния отбор.

Стилиян Петров признава, че подкрепя Димитър Бербатов в опита му да влезе в управлението на родния футбол и да стартира наложителните промени. Той обаче се притеснява от факта, че самите български футболни хора не желаят никакви корекции. Бягат от новото, не искат да се учат от другите.

Според Стенли последните национални селекционери са се оправдавали от липсата на качествени играчи, а не са поставяли конкретна цел.

"Навремето, може да сме били най-слабия отбор, но винаги имахме поставена цел от треньорите. А в отбора на България има само една цел – задължително преследване на класиране“, заяви игралият 105 пъти за Родината.

Петров посочи като светъл лъч в първенството ни Лудогорец и заяви, че единствено за разградчани се говори в чужбина, когато става дума за български футбол.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочо

    5 4 Отговор
    Хич нищо не решаваи.не си ти правилния човек.
  • 2 фен

    1 1 Отговор
    И ТИ ЛИ СТАНА МНОГО ОЛЯМ КАПАЦИТЕТ....НЕ КАЧИЛ МАГАРЕТО А ВЕЧЕ ГО ПРЕПУСКА
  • 3 иван

    0 1 Отговор
    стенли +бербатов -това ще промени българският футбол.а разбирачите да си говорят каквото си искат !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.