Last news in Fakti

14 Януари, 2021 20:46 3 917 2

Националният ни тим по волейбол върви по план на квалификациите за Европейско първенство

  • волейбол-
  • квалификации-
  • европейско първенство-
  • българия-
  • национален отбор-
  • израел

"Лъвовете" спечелиха с 3:0 срещу домакините Израел

Националният ни тим по волейбол върви по план на квалификациите за Европейско първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Българският национален отбор по волейбол постигна втора поредна победа в квалификациите за Евроволей '21, надигравайки Израел с 3:0 (27:25, 25:16, 25:21). Срещу домакините на турнира българите не допуснаха грешка и взеха двубоя в три гейма.

Силен мач за победата изигра Цветан Соколов, който отново беше най-резултатен. Освен него с добри изяви се отличиха Алекс Грозданов и Тодор Скримов.

Първият гейм беше оспорван, като разликата беше малка. След 15-ата точка България натрупа аванс, но го пропиля в края на частта, когато се стигна до 24:24. Въпреки това българският състав показа характер и здрави нерви, за да измъкне гейма с 27:25.

Във втората част българите не оставиха никакъв шанс на Израел. От началото "лъвовете" натрупаха комфортен аванс и затвориха гейма с 25:16. Пранди пусна на терена Тодор Скримов вместо Аспарухов, който подобри посрещането, но и ефективността в атака.

Повече нерви имаше в третата част. Израел поведе с две точки, след което за невъздържано поведение на Пранди домакините получиха още една точка служебно. Преднината на Израел стигна до 4 точки, но българите се събраха в края на гейма. С 25:22 беше затворен и мачът.

Следващият двубой на България е срещу Австрия в събота (16 януари).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мустафа

    8 1 Отговор
    Давайте момчета, само така !
  • 2 А дано

    0 0 Отговор
    раздялата с някои от "неотразимите" национали да донесе късмет и победи.