Last news in Fakti

10 Февруари, 2021 14:46 2 346 1

Грешка на пилота е причината за трагедията с Коби Брайънт

  • коби брайънт-
  • нба-
  • баскетбол-
  • катастрофа-
  • пилот-
  • самолет

По правилник, той е трябвало да се ориентира в средата, в която е летял, но гъстата мъгла на 26 януари е попречила това да се случи

Грешка на пилота е причината за трагедията с Коби Брайънт - 1
Снимка: БГНЕС

Нарушение на правилника от страна на пилота е причината за трагедията с Коби Брайънт, при която 5-кратният шампион в НБА с Лейкърс загина в края на януари 2020 г. Това е констатирал Американският национален съвет за безопасност на транспорта след разследване на инцидента отпреди година, пише bball.bg.

Според информацията, пилотът Ара Зобаян е нарушил федералните стандарти по време на полета на хеликоптера. По правилник, той е трябвало да се ориентира в средата, в която е летял, но гъстата мъгла на 26 януари е попречила това да се случи. Така в заключение на разследващите, причината за катастрофата на хеликоптера е пространствената дезориентация на пилота.

Коби Брайънт си отиде от този свят на 41 години заедно с дъщеря си Джиана и още седем души. Черната мамба, както всички го наричаха, остави на НБА и почитателите на играта огромно наследство.

MVP в най-силното първенство в света през 2008 г. отдаде цялата си кариера на Лейкърс. На сметката си той има още 2 награди за Най-полезен играч на финалите, 18 участия в Мача на звездите, като 4 пъти става MVP в него и 11 селекции в Идеалния отбор на НБА. 9 пъти е поставян сред най-добрите защитници в лигата и 2 пъти финишира като реализатор №1 в него. Победител в конкурса по забивки през 1997 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Аз си знам -жив или не - пилотът е виновен. Мъглата няма нищо общо........