Last news in Fakti

17 Февруари, 2021 23:55 2 549 0

Порто шокира Ювентус в Шампионска лига

  • порто-
  • ювентус-
  • тереми-
  • киеза-
  • шампионска лига-
  • марега

Португалците спечелиха първата среща с 2:1

Порто шокира Ювентус в Шампионска лига - 1
Снимка: БГНЕС

Порто победи Ювентус с 2:1 у дома в първа среща от осминафиналите на Шампионската лига. Португалците започнаха отлично срещата и още във втората минута Мехди Тереми откри резултата, възползвайки се от грешка на Бентанкур в италианската отбрана. Последваха минути на игра в центъра и липса на реални голови положения, като за отбелязване бе единствено принудителната смяна в Юве на ветерана Киелини, който се контузи.

Първата реална възможност за Ювентус в мача дойде в 40-ата минута, когато Рабио опита ножичен удар, но право в ръцете на вратаря, а секунди по-късно се оказа, че негов съотборник е бил в засада.

Секунди след подновяването на играта Порто вкара втори гол, след като Муса Марега получи топката в наказателното поле и промуши топката в мрежата за 2:0. Напрежението пред вратата на Ювентус продължи и в 52-ата минута Серджо Оливейр по чудо не вкара за 3:0, след като се разходи през цялата обрана на съперника, но стреля в обсега на Шчесни.

Ювентус овладя контрола върху топката в следващите минути и се задържа пред наказателното поле на Порто, но така и не стигна до нищо по-опасно. Вместо това Порто осъществи опасна контраатака в 67-ата минута, завършила с ножичен удар на Хесут Корона под напречната греда, спасен от Шчесни. Минута по-късно Алваро Мората опита шут в наказателното поле, който след рикошет се превърна в опасност за вратаря на домакините, но той се справи.

Четвърт час преди края Порто отново се размина с гола след контраатака, но ударът на Серджо Оливейра попадна във вратаря на Юве. Минути по-късно Алваро Мората се озова на страхотна позиция след пас на Роналдо, но атаката му беше спряна заради засада.

Ювентус все пак стигна до гол в 82-ата минута, Киеза получи топката в наказателното поле и моментално я насочи в обратния ъгъл за 2:1.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА