Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 11:58 1 386 0

Роналдо прекъсна свой рекорд при загубата от Порто

  • роналдо-
  • рекорд-
  • голове-
  • четвъртфинал-
  • шампионска лига-
  • порто-
  • загуба

В последните 3 сезона само португалецът бележеше за Ювентус в елиминационната фаза на Шампионската лига

Роналдо прекъсна свой рекорд при загубата от Порто - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус изигра слаб мач и загуби с 1:2 от Порто, а попадението за "бианконерите" беше дело на Федерико Киеза. Голът на крилото срещу Порто не само запази надеждите на Юве да се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, но и прекъсна серията от мачове в елиминациите на турнира, в които за италианския гранд бележеше само Кристиано Роналдо.

Всичко започна през април 2018-а, когато в реванша от осминафиналите Ювентус срази Атлетико Мадрид с 3:0, а португалецът направи хеттрик. В следващия кръг Юве отпадна от Аякс след 1:1 и 1:2, но Роналдо вкара и в двата мача. През миналия сезон "старата госпожа" отстъпи в първия осминафинал на Лион с 0:1, а в ответния двубой се наложи с 2:1 след две попадения на голямата си звезда, но това не беше достатъчно за краен успех.

През настоящата кампания в ШЛ Роналдо има 4 гола в 5 мача. Срещу Порто обаче той нанесе само един удар към вратата на съперника и той бе спасен от стража на "драконите" Аугустин Маркесин.

Мачът срещу Порто беше любопитен и с факта, че Ювентус допусна третия най-бърз гол във вратата си в цялата история на Шампионската лига, както и най-бързия гол само през вторите полувремена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА