Last news in Fakti

6 Март, 2021 18:12 1 439 1

Арда пречупи съпротивата на Черно море в тактическа битка

  • арда-
  • черно море-
  • 1:0-
  • efbet лига

Двата отбора влязоха предпазливо в срещата и изчакваха своите шансове

Арда пречупи съпротивата на Черно море в тактическа битка - 1
Снимка: ПФК Черно море

Отборът на Арда се наложи с минималното 1:0 над Черно море в откриващ 20-ия кръг на efbet Лига сблъсък. До инкасирането на попадението в края на първата част "моряците" се защитаваха изключително дисциплинирано, което затрудняваше изграждането на атаките на Арда. Домакините все пак организираха добро нападение, завършило с дебютно попадение на Иван Тилев със "синия" екип. През втората част Черно море заигра доста по-добре, но не успя да материализира усилията си и резултатът остана непроменен.

Преди първия съдийски сигнал треньорите на двата тима получиха наградите си за 2020 година. Наставникът на кърджалийци - Николай Киров, получи отличието си за Треньор №1 на изминалата година, а Илиан Илиев остана на второто място.

Двата отбора влязоха предпазливо в срещата и изчакваха своите шансове. В петата минута Спас Делев овладя страхотен диагонален пас, справи се с Даниел Димов и отправи удар към вратата на Георги Георгиев, но стражът излезе, скъсявайки ъгъла максимално, и блокира опита.

След около половин час игра "моряците" стигнаха до първото си опасно положение. Гостите организираха добра контраатака, стартирала с подаване на Родриго към Илиан Илиев. Бившият младежки национал надбяга своя съперник и стреля, но топката се удари в страничния стълб.

В края на първата част кърджалийци поведоха в резултата след постепенна атака. Иван Коконов овладя пас на Александър Георгиев и моментално продължи към средата на терена, след което топката достигна до оставения на произвола Иван Тилев, който с първото си попадение в efbet Лига от началото на сезона изведе Арда напред. От щаба на гостите изявиха претенции, че Коконов не е съумял да запази топката в пределите на терена.

Второто полувреме стартира с нов шанс за домакините, който бе пропилян от Иван Коконов, чийто удар прелетя разочароващо високо над напречната греда. В 78-ата минута "моряците" получиха правото да изпълняват свободен удар след игра с ръка на противников футболист. Ударът на Илиан Илиев-младши обаче бе неточен.

В последните минути напрежението в Кърджали се покачи. Денислав Ангелов центрира към Велислав Василев, който се строполи в наказателното поле след съприкосновение с Милен Желев, който посегна да играе с топката. Георги Кабаков изгледа ситуацията отблизо и прецени, че няма нарушение, което вбеси наставника на "моряците".

В крайна сметка, Арда спечели трите точки, с което се изравни с Локо Пд, който пък среща ЦСКА в 20-ия кръг на шампионата. С 38 пункта, кърджалийци затвърдиха четвъртата си позиция в класирането. Черно море, от своя страна, остана на седмо място с 25 пункта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    2 1 Отговор
    Серт `Арда`...