Last news in Fakti

25 Март, 2021 18:36 1 801 4

Президентът на Международната федерация по гимнастика идва в София

  • художествена гимнастика-
  • моринари ватанабе-
  • световна купа по художествена гимнастика

Това е първото състезание от веригата, което се провежда след почти година прекъсване заради пандемията от КОВИД-19

Президентът на Международната федерация по гимнастика идва в София - 1

Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе ще бъде официален гост на Световната купа по художествена гимнастика, която ще се състои от 26 до 28 март в "Арена Армеец". Това е първото състезание от веригата, което се провежда след почти година прекъсване заради пандемията от КОВИД-19.

Присъствието на японеца в София говори за високото ниво, на което се провежда Световната купа. През 80-е години Моринари Ватанабе е завършил Националната спортна академия "Васил Левски" и е носител на званието "Доктор хонорис кауза". Последното посещение на Ватанабе в България беше по време на Световното първенство през 2018 година.

Световната купа започва утре с изпълненията за многобоя в индивидуалното и при ансамблите. България ще бъде представена от Боряна Калейн и Катрин Тасева, който попаднаха в група "А" с начален час 10.00. Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова са в група "В" от 19.10 часа.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто човек

    1 2 Отговор
    Успех, златни момичета! 🇧🇬
    В това трудно време вие сте един от малките случаи, които радват сърцата ни! 🇧🇬

    Коментиран от #4

  • 2 Тоалетна хартия

    4 0 Отговор
    И нека голямото чекнене започне...сега!!!
  • 3 джедай

    0 0 Отговор
    Много искам да ги гледам нашите сладурани,любимки са ми! Чекнене,нечекнене,спортът си е много интригуващ.
  • 4 И какво

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Просто човек":

    им е златното на тези "златни момичета"? Тази фраза е приложима ЕДИНСТВЕНО за поколението на М.Гигжво и за възпитаничките на Нешка Робева. Днешните са просто далечно отражение на онези...