Last news in Fakti

29 Март, 2021 09:33 1 722 1

УЕФА обясни липсата на ВАР в квалификационните мачове

  • уефа-
  • футбол-
  • вар-
  • световни квалификации

Повод за това е незачетеният гол на Кристиано Роналдо в мача между Португалия и Сърбия

УЕФА обясни липсата на ВАР в квалификационните мачове - 1
Снимка: Twitter

От УЕФА обясниха защо системата за видео повторение - ВАР не се използва в квалификационните мачове за Световното първенство през 2022 г. Повод за това е незачетеният гол на Кристиано Роналдо в мача между Португалия и Сърбия (2:2), когато съдиите не видяха, че топката е преминала голлинията с целия си обем.

„През 2019 г. УЕФА покани ФИФА да внедри ВАР в този квалификационен турнир. Въздействието на пандемията върху оперативните и логистичните възможности обаче накара УЕФА да отложи прилагането на ВАР в груповата фаза на Лига Европа за сезон 2021/22, както и да оттегли предложението за използване на ВАР в квалификациите за Мондиал 2022 в Европа.

През есента на 2020 г. ВАР също не се използва в груповата фаза на Лигата на нациите и следователно досега системата никога не е била използвана в мачовете от груповата фаза на националните отбори в квалификационния етап", се казва в изявлението на УЕФА.

ФИФА, която организира Световното първенство, заяви, че е била информирана от УЕФА през януари, че ВАР не може да се използва в квалификациите поради "проблемите и ограниченията", причинени от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абв

    4 0 Отговор
    А какво стана със съдиите на аутлиниите? И толкова ли не може поне goal line technology да се въведе? Почти съм сигурен, че даже я има тази опция на стадиона на Португалия. В случая точно това щеше да помогне на съдията, а не вар...