Last news in Fakti

31 Март, 2021 21:45 3 135 0

Армения със сензационен обрат срещу Румъния (ВИДЕО)

  • ромъния-
  • армения-
  • световни квалификации-
  • футбол

За арменците това е трета поредна победа в този цикъл

Националният отбор на Армения оглави еднолично класирането в група "J" на световните квалификации по футбол, след като победи с 3:2 Румъния като домакин. За арменците това е трета поредна победа в този цикъл, а тя дойде след сензационен обрат в самия край на срещата.

Срещата в Ереван започна по-добре за гостуващия отбор на Румъния, който бе по-активният през първото полувреме. Гол до почивката обаче така и не падна, а всичко интересно сe случи след нея. В 56-ата минута Армения поведе с гол на Едуард Сперцян. 20-годишният халф пробва удар от границата на наказателното поле, който се отклони от румънски бранител и влетя в мрежата на Флорин Ница за 1:0.

Отговорът на северните ни съседи обаче бе мигновен и те осъществиха пълен обрат в следващите 15 минути с два гола на Александру Чикълдау. В 78-мата минута обаче таранът на гостите Джордже Пушкаш получи директен червен картон и остави румънците с човек по-малко.

Армения веднага натика съперника си в собствената му половина и в 86-ата минута Вараздат Хароян изравни за 2:2. Минута по-късно Армения получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Александру Крецу.

Зад топката застана Тигран Барсехян, който елегантно оформи крайното 3:2.

С успеха Армения има вече 9 точки, като преди това победи Лихтенщайн и Исландия. Бившата съветска република води в класирането с три точки пред отбора на Германия, който по-късно днес приема Северна Македония. Македонците и Румъния са трети и четвърти с по три точки, а Исландия и Лихтенщайн са в дъното без актив до момента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА