Last news in Fakti

2 Април, 2021 14:10 1 209 2

Емил Костадинов: Инвестирали сме над 3,5 милиона лева в инфраструктурата

  • бфс-
  • емил костадинов-
  • футбол

Програмата "Хеттрик" продължава

Емил Костадинов: Инвестирали сме над 3,5 милиона лева в инфраструктурата - 1
Снимка: БГНЕС

БФС ще продължи да използва средства от програмите "Хеттрик" на УЕФА, "Форуърд" на ФИФА, както и други, за да продължи политиката на подобряване на футболната инфраструктура, обяви за "БТА" вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов. Освен там, централата ще положи усилия и в доразвиването на електронното първенство.

"Инвестирали сме над 3,5 милиона лева в инфраструктурата. Изградиха се терени в Сандански, Видин, Казанлък, Силистра, Пазарджик - всичко това по програмата "Хеттрик" и допълнено със средства на БФС. Ние смятаме, че това е пряка инвестиция в клубовете, в малките клубове, тъй като им създаваме терени, за да привличат още повече деца да играят футбол, което е най-важното", заяви Костадинов.

"Програмата "Хеттрик" продължава. В следващия етап от финансирането по нея са включени още градове, като първи са Кюстендил и Перник. Ще бъдат добавени още два или три града. Все пак процедурата не е приключила. Избираме градовете, където ще се правят терени на базата на бройката деца. БФС ще строи терени там, където има повече играещи деца, повече картотекирани футболисти в детско-юношеска възраст".

"Една от най-важните идеи е да популяризираме все повече и повече футбола, да накараме децата и юношите да тренират, а най-важното е да не се отказват при първата трудност. Не всички могат да станат професионални спортисти, но на първо място трябва да станат отговорни хора".

"След Световното първенство в Катар ФИФА обяви, че се отварят още програми, които са специално за инфраструктура, за подпомагане на футбола при най-малките. Базата ни в Казанлък, която беше направена по "Хеттрик" например е включена в каталога на УЕФА като една образцова база. Така че можем да се гордеем с тези неща, които обаче винаги остават на заден план. А такива бази с хубави условия са едно от нещата, които карат младите да играят футбол", коментира още бившият нападател на Байерн (Мюнхен) и Порто.

"Гордеем се с въвеждането и разширяването на обхвата на "електронното първенство", което обхваща Първа, Втора, четирите Трети лиги и Елитните юношески групи, което е нещо много добро. И помага много за работата на всички свързани с футбола, една огромна база данни. Казано с малко шега: електронно правителство няма, но електронно първенство има. Това ще продължи да се развива, има потенциал, има и ресурс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    1 0 Отговор
    Емилчо, и вие ли магистралки правите, брат? А защо не ги инвестирахте във футбол?
    ...
    "Златното" поколение български футболисти не просто убиха футбола у нас, но и отвратиха привържениците му към тази игра.
  • 2 Азазел

    1 0 Отговор
    И този тулуп все едно е дал свои пари. Спомням си преди време беше възмутен, че хората на чиито земи е базата искат обезщетение за земята, едва ли не било чест за тях, че четвъртите в света ще дерибействат оттам.