7 Април, 2021 09:57 3 379 1

Още един бронз за България от Европейското по вдигане на тежести

  • вдигане на тежести-
  • медал-
  • бронз-
  • андреев-
  • българия

Божидар Андреев стана трети в изхвърлянето на олимпийската категория до 73 кг.

Още един бронз за България от Европейското по вдигане на тежести - 1
Снимка: БГНЕС

Българските щангисти продължиха успешната си серия да печелят всеки ден медал на продължаващото в Москва Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени. Поредното отличие спечели Божидар Андреев, който спечели бронз в изхвърлянето на олимпийската категория до 73 кг. и завърши четвърти в крайното класиране. Българинът остана на косъм от златото в двубоя и в изтласкването, след като в един епичен опит не му достигна подиумът, за да укроти щангата над главата си в последния опит.

В началото Божидар направи само едно успешно изхвърляне - първото на 152 кг, след което не сполучи на 156 и 157 кг. Това му бе достатъчно за бронза в движението, но го остави на 8 кг. след временния лидер в състезанието Даняр Исмаилов (Турция), който завърши с европейски рекорд. В изтласкването българинът започна без проблем със 182 кг, след което бе принуден да добави доста килограми, за да си осигури медал в двубоя. Първо опита за сребро със 188 кг и не успя, след което поиска 190 кг за златото. С огромни усилия Божидар ги вдигна, но тежестта го увлече напред и достигайки края на подиума нямаше как да я фиксира неподвижно над главата си. Това доведе до екстаз турчина, който с 341 кг спечели трета европейска титла, среброто в двубоя бе за молдовеца Марин Робу с 339 кг, а бронзът за албанеца Брикен Каля с 336. Българинът остана четвърти в крайното класиране с 334 кг.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гевара

    5 1 Отговор
    Малко не му достигна на момчето,млад е и бъдещето е пред него,да му пожелаем успех!