Last news in Fakti

10 Април, 2021 01:00 1 726 2

Барселона иска да задържи Педри за дълго време

  • педри-
  • договор-
  • желание-
  • барселона-
  • удължаване

Към Педри имаше големи очаквания, но той ги надмина и в момента договорът му е абсолютно неактуален

Барселона иска да задържи Педри за дълго време - 1
Снимка: БГНЕС

Новият съвет на директорите на Барселона продължава да анализира информацията относно договорите на футболистите от първия отбор и дава приоритет на подновяването на контрактите на някои играчи. Без никакво съмнение основният фокус е съсредоточен върху Лионел Меси, но в същото време каталунците усилено работят по преподписването на споразумението на Усман Дембеле. В клуба също така работят по новите договори на Илаиш Мориба и Оскар Мингеса.

Към Педри имаше големи очаквания, но той ги надмина и в момента договорът му е абсолютно неактуален. Той подписа за две години плюс още две години, но влиянието му върху отбора е много сериозно. Халфът е твърд титуляр в плановете на Роналд Куман. Очевидно е, че Барселона ще се възползва от възможността да продължи автоматично споразумението с него до лятото на 2024 година, но идеята е да бъде подписан нов контракт, който ще бъде дългосрочен и ще компенсира футболиста от следващата година.

Отношенията между Барселона и обкръжението на футболиста са отлични поради ангажимента, който двете страни поеха. Клубът подписа с него с пълната убеденост. Педри се превърна във важен играч за отбора и това му отвори възможност дори да дебютира за испанския национален отбор. Повече от вероятно е Педри да отиде с Испания на Евро 2020.

Барселона иска да започне преговори с Педри сега, защото го смята за приоритетен въпрос. Клубът разбира, че може да удължи договора му едностранно, но най-доброто би било да бъде изготвено ново споразумение, в което всички страни да се чувстват по-комфортно за в бъдеще.

Новият договор ще осигури на Педри по-дълъг престой в Барселона, по-висока заплата и по-голяма откупна клауза. По същия начин на „Камп Ноу“ процедираха с друга своя перла – Ансу Фати, преди година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жорж

    1 0 Отговор
    Еми да си го държат. Кой им пречи?
    Ние кво да правим по въпроса?
  • 2 ИВАН

    1 0 Отговор
    ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЧУВАМ ЗА ТОЯ