10 Април, 2021 19:02 1 679 1

Ливърпул с мъка успя да измъкне победата срещу Астън Вила

  • салах-
  • александър-арнолд-
  • ливърпул-
  • астън вила-
  • обрат-
  • висша лига-
  • класиране-
  • уоткинс

"Мърсисайци" губеха с 0:1, но стигнаха до пълен обрат

Ливърпул с мъка успя да измъкне победата срещу Астън Вила - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул обърна Астън Вила с 2:1 на "Анфийлд" в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига и сложи край на кошмарната си серия от шест поредни домакински загуби за първенство. Оли Уоткинс (43) шокира мърсисайдци, а Мохамед Салах (57) и Трент Александър-Арнолд (90+1) донесоха успеха за шампионите, които излязоха на четвъртата позиция във временното класиране с по-добра голова разлика от Уест Хям, който е с мач по-малко.

Мърсисайдци имаха предимство през първата част, но въпреки това преди почивката изоставаха в резултата. Още в петата минута Салах получи отляво и шутира до близката греда, но Мартинес спаси. Малко след това домакините претендираха за дузпа, след като удар на Жота срещна лакътя на Уоткинс, но ръцете на нападателя бяха в естествена позиция и не последва съдийски сигнал. В 13-ата минута Мингс игра лошо и не пресече дълго подаване към Салах, който се оказа сам срещу Мартинес, но вратарят скъси ъгъла и египтянинът шутира покрай гредата.

Ливърпул продължи да атакува, но Вила стоеше добре в своята половина и в 43-ата минута при една от редките си атаки поведе. Макгин намери Оли Уоткинс пред наказателното поле, след което нападателят се разписа за 0:1. Така Астън Вила стана първият отбор в ерата на Висшата лига, който вкарва осем гола във вратата на Ливърпул в рамките на един сезон.

Играчите на Клоп отговориха бързо и Роберто Фирмино прати топката във вратата на Мартинес, но след намесата на VAR не бе зачетен гол заради засада на Диого Жота.

Домакините натиснаха след почивката и в 57-ата минута Мартинес изби удар на Робъртсън, но Салах изпревари Мингс и изравни за 1:1. Пет минути по-късно гостите можеха да накажат защитата на "червените". Уоткинс се справи с Филипс отляво, след което подаде към Трезеге, след чийто удар топката срещна гредата.

До края на мача мърсисайдци не спряха да търсят обрата и го постигнаха в добавеното време, когато Трент Александър-Арнолд с прецизен шут от границата на наказателното поле не остави шансове за Мартинес, намесил се решително секунди преди това при друг удар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.