14 Април, 2021 00:02 4 474 6

Байерн Мюнхен сдаде титлата в Шампионска лига! ПСЖ е на полуфинал

  • байерн мюнхен-
  • псж-
  • титла-
  • шампионска лига-
  • трофей-
  • чупо-мотинг

Въпреки, че баварците спечелиха реванша с 0:1 отпадат от надпреварата

Байерн Мюнхен сдаде титлата в Шампионска лига! ПСЖ е на полуфинал - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионската лига ще има нов крал! Германският колос Байерн Мюнхен бе детрониран от ПСЖ. Баварците спечелиха реванша с 1:0 на "Парк де Пренс" в Париж, но заради успеха с 3:2 в първия мач и повечето голове на чужд терен, френският първенец продължава към полуфиналите.

Срещата бе повторение от финала в ШЛ миналия сезон, който Байерн спечели с 1:0.

Голът в Париж за баварците сега бе дело на Ерик Чупо-Мотинг малко преди почивката, но ПСЖ също можеше да реализира. Неймар удари на два пъти гредите, а попадение на Килиан Мбапе не бе признато заради засада. На полуфиналите ПСЖ ще играе срещу победителя от двойката между Манчестър Сити и Борусия Дортмунд.

Още в третата минута на двубоя се стигна до първата опасност. Неймар изведе Килиан Мбапе, който набра скорост и стреля от малък ъгъл. Топката обаче не попадна в очертанията на вратата. След първите 25 минути двата отбора играха предпазливо. След тази минута Байерн започна да обстрелва вратата на Кейлор Навас. Първо Лерой Сане отправи удар с левия крак, който излезе в аут, а след това и Йозуа Кимих направи същото.

В 28-ата минута ПСЖ отговори със страхотна контраатака. Анхел Ди Мария изведе Килиан Мбапе. Младата звезда на парижани се отскубна и подаде към Неймар, който останал сам срещу Нойер не успя да го преодолее. В 32-ата минута страничният съдия вдигна несъществуваща засада на Килиан Мбапе, който се откъсваше сам срещу Мануел Нойер. Последва серия от финт и удар на Неймар в 33-ата минута. Мануел Нойер обаче се разтегна като котка и извади топката, която влизаше в близкия му ъгъл.

В 37-ата минута Анхел Ди Мария центрира от свободен удар близо до корнера по левия фланг на атаката на ПСЖ. Топката бе избита от защитник на баварците, но тя попадна право в Неймар. Бразилецът финтира защитник на германците и стреля технично, но топката се отби от напречната греда.

Три минути по-късно Неймар отново не успя да реализира. Бразилецът отново бе изведе от Килиан Мбапе по чудесен начин сам срещу Мануел Нойер. Неймар стреля по земя покрай вратаря, но топката рикошира от лявата му греда.

В ответната атака Байерн поведе с 1:0 в резултата. Алфонсо Дейвис центрира от ляво, а Мюлер свали топката за Дейвид Алаба, който стреля. Топката бе спасена от Кейлор Навас, но Ерик Чупо-Мотинг успя да стигне до нея и някакси да я добута във вратата на Навас за 1:0. Това е трети гол за Чупо-Мотинг в последните 3 мача на баварците в Шампионската лига.

В 43-ата минута Дейвид Алаба напредна през центъра и отправи много мощен удар. Кейлор Навас обаче се разтегна максимално и с една ръка изби в ъглов удар. Томас Мюлер изведе Лерой Сане на много добра позиция в 45-ата минута. Германецът направи няколко финта и нагласи топката удобния си ляв крак. Той се опита да стреля от далечния ъгъл, но Навас хвана топката.

Втората част започна с нов пропуск на Неймар. Анхел Ди Мария проби по десния фланг, стигна почти до вратата и пусна пас към Неймар, който не успя да стигне до топката, която бе изчистена в ъглов удар. Лерой Сане изведе по чудесен начин Томас Мюлер, който опита да преодолее Кейлор Навас, но след двоен рикошет топката излезе в аут.

В 79-ата минута Килиан Мбапе бе изведен сам срещу вратаря Мануел Нойер. Той го преодоля с мощен шут вкара топката под гредата, но ВАР сигнализира за засада.

Лерой Сане се опита да вкара в 82-ата минута. Той се пусна по десния фланг, влезе към наказателното поле и стреля с левия крак, но неточно.

До края на мача Байерн опита щурм към вратата на ПСЖ, но не успя и бе детрониран от парижани, които продължават към полуфиналите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Несправедливост

    11 9 Отговор
    Никога не ми е допадало това правило за гол на чужд терен. Напълно равностойни отбори , разменили си по една победа като гости. Еднаква голова разлика ! Според мен този мач заслужаваше продължения. Уви евротурнирите след 2006 са с това безумно правило.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Говореха

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Несправедливост":

    че ще го махат, ама не.
  • 3 ЕКСПЕРТА

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Несправедливост":

    ПРАВИЛОТО СИ Е МНОГО ХУБАВО.СПЕСТЯВА СЕ ИЗЛИШНОТО БЕГАНЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЯТА И РОЛЕТКАТА ПРИ ДУЗПИТЕ.Я БЕГАЙ ТИЧАЙ ТИ В ПРОДЪЛЖЕНИЯТА ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕШ.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Най силният оцелява

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "ЕКСПЕРТА":

    Който е най подготвен ще спечели ! Правилото е абсурдно !
  • 5 Тодоров

    1 0 Отговор
    Този некадърник Сане провали 4-те най-опасни атаки на Байерн. И не само това. Защо ли го купиха?!?
  • 6 Мдаа

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЕКСПЕРТА":

    Друго си е след мача веднага да хванеш за дискотеката, та няма само за футбол да си пилееш силите. Па другите нека се морят по 8 часа на ден, като си нямат акъл.