Last news in Fakti

23 Април, 2021 18:03 1 332 1

УЕФА пожали отцепниците

  • уефа-
  • суперлига-
  • отцепници-
  • без наказания

Полуфиналните двубои в ШЛ - Реал – Челси и ПСЖ – Манчестър Сити ще се проведат по план

УЕФА пожали отцепниците - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европейската футболна централа няма да наказва отцепилите се отбори в Европейската Суперлига, написа „AS“ преди минути.

По този начин автоматично отпада вариантът отборите на Барселона, Реал Мадрид и Челси да бъдат изхвърлени от Шампионската лига, допълва италианският журналист Фабрицио Романо.

Така полуфиналните двубои Реал – Челси и ПСЖ – Манчестър Сити ще се проведат по план.

Както е известно, през уикенда 12 от най-големите футболни клубове в Европа обявиха план за откъсване от Шампионската лига и създаване на собствен турнир. Но само след 48 часа осем отбора оттеглиха участието си след огромен натиск от страна на феновете. Един от директорите в УЕФА заплаши с изхвърляне и от Шампионската лига тези, които все още са в нея.

Шестте клуба от Висшата лига – Арсенал, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Тотнъм и Челси бяха първите, които се отделиха от новосформирания турнир, а техният пример последваха Интер, Милан и Атлетико Мадрид. Ювентус също излезе с информация, че напуска организацията, но си остави „вратичка“ за в бъдеще.

Барселона пък излезе с доста любопитна позиция като обяви, че на този етап остава в Европейската Суперлига, независимо че останалите вече се разкаяха и я напуснаха.

Така единствено испанският шампион Реал Мадрид не е излязъл с официална позиция по темата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    0 1 Отговор
    челси и сити май се бяха включили, защото просто не можеха да си позволят конкуренцията да дръпне. първи се отказаха после. но с реал нещата са малце по-различни.