Last news in Fakti

24 Април, 2021 19:13 1 152 3

Венгер: Суперлигата Беше мъртвородена! Тя би унищожила на 100% Висшата лига

  • арсен венгер-
  • суперлига-
  • европейска суперлига-
  • висша лига-
  • футбол

Най-изненадващото бе поведението на английските клубове

Венгер: Суперлигата Беше мъртвородена! Тя би унищожила на 100% Висшата лига - 1
Снимка: БГНЕС

Арсен Венгер заяви, че "всички в Европа мечтаят за унищожаването на Висшата лига", след като коментира ситуацията след проваления опит за стартиране на европейска Суперлига.

"Беше мъртвородена. От началото, не вярвах, че ще проработи. Най-изненадващото бе поведението на английските клубове. Всеки мечтае за унищожението на Висшата лига в Европа. В Англия ние сами се унищожаваме. Не мога да разбера разума зад това, защото Англия гласува в подкрепа на Брекзит и сега иска да има Суперлига. Англия е с най-силното първенство. Суперлигата би унищожила на 100% Висшата лига.

Принципът на нашата спортна култура в Европа е да имаш достъп чрез своите представяния до най-класните надпревари. Не разбирам защо някой би вярвал, че късането на връзката между домашното първенство и достъпа до топ лигата може да бъде одобрен от феновете. Другото е, че изглеждаше много аматьорски в презентацията и подготовката си. Притеснявате се за начина, по който се управляват нашите топ клубове. Изглеждаше като бърза поправка за финансовите проблеми, които имат тези клубове", заяви той за The Telegraph, цитиран от БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуте

    2 0 Отговор
    И там са тотаджии като тук.
  • 2 Стрина Пена

    1 0 Отговор
    Брейййй а то къде беше като я обявихте тази супер супер лига
  • 3 Елемент

    0 0 Отговор
    Аз като собственик на "Реал " - примерно мога ли да имам два Реала: за вътрешно и външно ползване.
    Има Лудогорец и в А и в Б група примерно.