Last news in Fakti

26 Април, 2021 13:22 1 985 1

Българин беше избран президент на Европейска федерация

  • петобой-
  • андрей кузманов-
  • спорт-
  • европейската централа-
  • българска федерация по модерен петобой

За мен е голяма чест, че оглавих Европейската федерация по модерен петобой

Българин беше избран президент на Европейска федерация - 1

Председателят на Българската федерация по модерен петобой Андрей Кузманов беше избран за президент на Европейската централа, и от днес официално е на тази позиция. По регламента на UIPM всеки континентален президент автоматично става и част от изпълнителния борд на Световната федерация. Новината дойде в сутрешните часове, а в момента Кузманов и юристите на Международната централа оформят договорите между двете страни.

„За мен е голяма чест, че оглавих Европейската федерация по модерен петобой. Благодаря за доверието, което получих, и се надавям на Конгреса през лятото да бъда избран и за нов мандат. Досегашният ръководител Дмитрий Сватковски няма право да бъде вече на този пост заради решението на WADA държавни служители от Русия да бъдат президенти на спортни федерации. Както знаете, Сватковски е депутат от руския парламент и по новите правила не може да бъде и председател на Европейската федерация. Поканата към мен дойде от Клаус Шорман, който е президент на UIPM и борда на Световната централа. Веднага започвам да правя нов план за развитие на европейския петобой, който ще го преставя на Конгреса през месец юли”, сподели Андрей Кузманов.

В над 100 годишната история на модерния петобой, който е измислен от създателя на Олимпийските игри Пиер Дьо Кобертен, никога българин не е бил на толкова върхова позиция в управлението на този спорт.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЯМА ПО- АРИСТОКРАТИЧЕН СПОРТ В ОЛИМПИЯДИТЕ ОТ МОДЕРНИЯ ПЕТОБОЙ !!!!!! НИТО ВЕТРОХОДСТВО -НИТО ФЕХТОВКА - НИТО КОННА ЕЗДА Е ПО-ПО -ПО АРИСТОКРЕТИЧЕН СПОРТ ОТ -МОДЕРНИЯ ПЕТОБОЙ !!!!! --- СРЕЛБА -ЕЗДА И ОЩЕ И ОЩЕ ФЕХТОВКА И + !?!?!?ЕВВАЛА КУЗМАНОВ -ТИ СИ СУПЕР !!!!!!!!