28 Април, 2021 22:36 4 138 19

Бербатов след цирка в БФС: Продължаваме с нашата програма, отказване няма

  • димитър бербатов-
  • бфс-
  • конгрес-
  • борислав михайлов

"Намирисва на страх и паника", заяви легендарният български футболист по повод оттеглената оставка на Борислав Михайлов като президент на БФС

Бербатов след цирка в БФС: Продължаваме с нашата програма, отказване няма - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов се включи на живо в Спортното шоу на Дарик радио, за да коментира събитията след днешния Изпълком, след който стана ясно, че Борислав Михайлов оттегля оставката си.

"Само ден след пресконференцията, която аз дадох, се връщат оставки - няма да има Конгрес. Намирисва на страх и паника. Чисто юридически имат своята правота, но морално... По бързата процедура, може би беше най-бързият Изпълком в историята. Един ден след информацията, че аз, Стилиян Петров и Мартин Петров се кандидатираме се усеща лека паника. Беше очакван такъв ход. Продължаваме с нашата програма, отказване няма. Живот и здраве догодина да дойде Конгресът, всичко да мине добре, за да може той да бъде проведен по правилния начин, защото в миналото има и доста Конгреси, които са се провеждали по подмолен начин", започна Бербатов.

"Ние продължаваме да действаме по нашия план с леко отлагане. Дано доживеем да дойде такъв Конгрес. Явно се тупкаше топката, за да дойде този ден като днешния. Информацията за гласуването на Петър Величков не е точно така. Величков е гласувал против да се отложи Конгресът, но след като на самия Изпълком Михайлов си е върнал оставката - при положение, че той е казал, че не е финансово изгодно да се правят два конгреса, той е гласувал с "Да". Екипът ми е силен, лоялен. Няма да мине номерът", категоричен бе голмайстор №1 на националния ни тим.

"Ние сме различни поколения, това си казва думата. Манталитет и начин на изказ. Ние също можем да бъдем агресивни и сигурно ще бъдем, но в момента имаме нашата програма и си я следваме. Хубаво е, че на моменти сме подценявани. Аз знам как сме се подготвили и на какво сме способни. Личи си това, че има "Абе, тия момчета къде са тръгнали". Аз слушам изказванията. Професори по всичкознание винаги ще има. "Там нямало футбол, еди-си-къде нямало футбол" Кой е виновен? Да направят.

Имало 350 клуба, които ги подкрепили. Аз да кажа ли, че има 400 клуба, които са ме подкрепили. Някъде не излиза сметката. В крайна сметка най-голямата истина е, че клубовете решават накрая. Всичко е в техните ръце. Те трябва да бъдат готови за тази промяна и да я искат. Доколкото съм запознат те са готови", добави още бившият играч на Манчестър Юнайтед.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чака рака ишиас

    82 2 Отговор
    Перукана го ексхумираха, че явно има доста нещо за покриване ?

    Коментиран от #5, #14

  • 2 1 към 1

    24 39 Отговор
    мдааа,Бербатов е нещо като Слави, но във футбола! ще трябват и там неотложни промени!
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    52 0 Отговор
    ..........Проблемът е, че ние изоставаме с "гигантски крачки" от съвременното ниво на подготовка.
  • 4 Перко

    48 5 Отговор
    Бербатов избърза с кандидатурата си.Трябваше да ги чака до последно. 350 селски отборчета ще решават съдбата на футбола в България.Жалко!Срещу две мрежи или два екипа с две топки тия президентчета ще изберат тоя ,дето им ги дава-знам го от опит. Сега,Бербатов го чака съдбата на Любо Пенев.Жалко.

    Коментиран от #15

  • 5 Антимафия

    49 3 Отговор

    До коментар #1 от "чака рака ишиас":

    Във футбола е като в политиката!
    Хунтата срещу промяната?
    До болка позната, българска корупция ,
    завещана от комунистическите ,некадърници?
    Младите момчета ,да вземат контрола,
    тези дъртите от ДС ,футбол не правят!

    Коментиран от #6

  • 6 Хайде да

    16 2 Отговор

    До коментар #5 от "Антимафия":

    спрем с шаблоните,а? По времето на "комунистическите некадърници" къде беше българският футбол и къде е сега? А това "сета" продължава повече от 20 години...

    Коментиран от #7

  • 7 Не си в час

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хайде да":

    точно от това ти се оплаква човекът, че времето на тия така и не е спирало. Не 20, а 75 са вече годините. Няма край!
  • 8 мдаааа

    15 0 Отговор
    Пускайте Преслава !!! Бобан са завърна ..😁
  • 9 КОкошник

    11 1 Отговор
    Левскарите не се дават.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 софиянец

    4 13 Отговор
    Бербатов си няма хал- хабер от управлението на футбола. Най разбираше от тази работа- организация, финанси, международни контакти, мениджмънт покойният Иван Вуцов.
  • 13 Доволен от вота

    22 2 Отговор
    Мафията се окопава и във футбола. Отново се активира Венци мутрата. Домус ага пак повтори че е доволен.
  • 14 АНОНИМЕН

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "чака рака ишиас":

    Много напомня на дъртия виц дето момиченце питало баба си имала ли е любовници, а бабичката се плеснала по челото и отворила стария гардероб!
  • 15 софиянец

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Перко":

    1/3 от тези отбори съществуват само на хартия.
  • 16 ТЪП НАРОД

    9 0 Отговор
    Нe ви ли cрaм брe хoрa oт cмукaлoтo БФC...нямaтe ли пoнe кaпкa cрaм....нямa футбoл в Бългaрия oт 15г...,нямaмe пoбeдa пaк oт мн гoдини.....нe cмe ce клacирaли никъдe oт 100 гoдини и нямaлo нищo нeрeднo......м.рши БEЗРOДНИ,oт кaктo пeрукaн e нa пocтa и вcичкo билo oк,тaкa ли........н.щacтници....нямaтe ли мaлкo дocтoйнcтвo!!!
  • 17 Баш Батка

    4 1 Отговор
    Много хубав човек, дано оправи БФС веднъж завинаги от тея пиявици НАЦИОНАЛ 7 !

    Коментиран от #18

  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Баш Батка":

    Техничен футболист, но примадона-интересчия...
    Забравихте ли, как Бербатов си тръгна от терена най-демонстративно по средата на мача ни със Сърбия???
  • 19 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    СИЧКИТЕ ПИЯНИЦИ ВЪН - ПРОПАДНАЛИ ПАЛЯЧОВЦИ - САМО НИ ИЗЛАГАТ ----------- ДОКОГА БЕ ................