Last news in Fakti

30 Април, 2021 17:01 8 113 35

Бербатов: Безочие, наглост, постановка...

  • бербатов-
  • бфс-
  • михайлов-
  • президент-
  • изпълком-
  • конгрес-
  • избор-
  • завръщане-
  • коментар

"Това, което се случи онзи ден, само ден след като аз казах, че се кандидатирам за президент на БФС, е най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал!", написа бившият нападател в сайта си

Бербатов: Безочие, наглост, постановка... - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидат-президентът на Българския футболен съюз Димитър Бербатов коментира в своя блог футболните събития от изминалата седмица. Бившият нападател на националния тим и Манчестър Юнайтед взе отношение по темата с оттеглянето на оставката на Борислав Михайлов само ден, след като самият Бербатов обяви, че ще се кандидатира за шеф на родната централа.

Голмайсторът бе категоричен, че случилото се е "най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал".

Ето какво написа Бербатов:

(Р)еволюцията трябва да започне!

Безочие, наглост, постановка... Взимам назаем само част от заглавията в медиите! Това, което се случи онзи ден, само ден след като аз казах, че се кандидатирам за президент на БФС, е най-грозното морално падение и акт на страхливост, което българският футбол е виждал! И ако ние позволим това да се случи, значи ние сме глупаците... Но тук идва важната роля и на върховния орган - Клубовете! Казах го много пъти. Трябва да има някаква реакция, декларация на несъгласие, свикване на конгрес с подписка... Нещо... Знам, че има клубове, които искат да се разбунтуват. Клубове, които виждат какво се случва и искат да покажат реакция. Сега е моментът. И никой няма да ви вини. Никой. Вие сте в правото си! Всички сме заедно в това и ще се подкрепим взаимно. Има и клубове, които ги е страх. А не трябва! Казах ви, аз и моят екип сме с вас! Не бъдете заложници на страха. Аз мога само да ви покажа каква промяна искам да донеса, но вие решавате накрая. И ако не изберете тази промяна, какво изобщо правим?! Как ще вървим напред?! Защо чувам постоянно викове за промяна? А никаква реакция!?

Това, което се случва, е подигравка с нашия занаят, с нашия любим спорт! Светът ни се смее. "Скай Спортс" е в потрес. Мен ме питат хора от чужбина: "Защо няма реакция на клубовете, след като искат промяна, а така се подиграват с тях?!", "Защо расисти, които не знаят от коя страна се рита топката, са все още в управлението, а цяла България има непоносимост към тях?" Чудя се какво да им кажа...

Може би, че трябва да сме по-смели... Че промяната вече е тук... Изправих се и ви я разказах онзи ден. Какво и как искам да променя, аз и екипът ми. Нали това искаме всички?! Ние сме тук, с вас. Клубове, фенове, журналисти, хора, рЕволюцията трябва да започне! Трябва да се събудим и да действаме. Аз и екипът ми вече направихме първата крачка, сега следват още много такива... След онова грозно първо полувреме в "Бояна" нищо не е приключило. Точно обратното. Сега започваме. Футболът ни е заложник на шепа хора, които си мислят, че може да правят каквото си искат. Казвам ви, че номерът им няма да мине! Нека бъдем заедно, нека бъдем за промяната!

Фенове, вие сте в силна позиция! Сигурен съм, че не сте съгласни с това, което се случва. Виждам какво пишете и публикувате. Но вие имате и по-голяма роля в случая. Можете да я изразите, защото знам, че сте за промяната! Не е задължително да сте за мен и екипа ми, но трябва да сте за промяната! А сме показали, че сме силни, като се обединим! Какъв по-добър момент от сегашния?!

Накрая, ако излезем от чисто моралната част и погледнем от другата - правната страна, ще видим, че на 18 октомври 2019 г. Изпълнителният комитет на БФС реши: Правомощията на Президент на БФС се изпълняват от Михаил Касабов - вицепрезидент, до провеждането на конгрес на съюза. До провеждането на конгрес на съюза!!! По мои сметки конгресът не е минал, и това решение продължава да е в сила! Още повече, че в Устава никъде не пише за процедура по оттеглянето на дадена оставка...

Върховният орган е конгресът! Изпълнителният комитет има изчерпателно изброени правомощия и с това действие се прави опит за изземване на функциите на върховния орган и реално "избиране" на Президент, което решение може да се вземе само от Конгреса! Нито Законът, нито Уставът допускат това!

В Деня на саможертвата трябва да сме готови да направим саможертви в името на любимия ни спорт! Въпросът е дали има желаещи?!


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 61 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Азз

    49 11 Отговор
    Уоу
    Става интересно
  • 2 Севда

    28 100 Отговор
    С тази злоба няма да стане мойто момче.Нищо че зад теб стои бандит и олигарх на черепа.

    Коментиран от #26, #30

  • 3 Гост

    100 21 Отговор
    Браво,Бербатов,ВРЕМЕ И ТАЗИ ШАЙКА ЗАВИСИМА ОТ ПРИМАТА ОТ БАНКЯ ДА СЕ ИЗМЕТЕ И ОТТАМ.....

    Коментиран от #35

  • 4 Навикът

    44 12 Отговор
    е втора природа ! Така са свикнали толкова много години !
  • 5 Не ти стиска да

    33 70 Отговор
    Играеш за България за какви шефски места
    Говориш поста е за златните момчета
    Стоичков Лечков Сираков Любо Пенев итн.
    Ти къде изобщо се нареждаше там щом нямаш
    Сърце да играеш за България
  • 6 Асен

    26 43 Отговор
    Брат ми ела да ме извадиш от панделата аз съм Асен брат ти..
  • 7 3.14К

    19 21 Отговор
    С всичко съм съгласен, но това със саможертвата идва малко в повече.
  • 8 НемаТдържава

    58 15 Отговор
    Те сега остана и Боко да си оттегли оставката и съвсем я втасахме.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Един от народа

    34 14 Отговор
    Тази шайка крадци отдавна трябваше да бъде изметена, но по ред корупционно-политически причини си остана. Нищо срещу Бербатов и момчетата до него, но все се надявам да поеме нещата някой човек, който с лозунгут "Да ги изметем" да покрива повече интелектуални критерий.
  • 11 Гюро Михайлов

    31 16 Отговор
    Казвал съм го много пъти, в гените на българина е да е рая вовеки веков. Никаква реакция за зулумите в политиката , в спорта и навсякъде. Ей Богу аз съм турчин, фес , както искате ме наричайте, но аз се срамувам вместо Вас.Къде остана вашият свободолюв дух и нрав.Вашите велики деди като хановете Крум, Аспарух и други, царе като Симеон, Иван Асен се,,обръщат в гроба’’, както казва народа.
  • 12 Не ти стиска да

    21 28 Отговор
    Играеш за България за какви шефски места
    Говориш поста е за златните момчета
    Стоичков Лечков Сираков Любо Пенев итн.
    Ти къде изобщо се нареждаше там щом нямаш
    Сърце да играеш за България
  • 13 Перо

    24 37 Отговор
    Най-малко Бербатов може да се пише символ на промяната или професионализма,човека,който изкара повече време като резерва в чужбина,от колкото на терена. Неизменна част е от статуквото и да не се прави на селски хитрец и тарикат!
  • 14 Белмондо

    21 41 Отговор
    Бербатчето си мисли,че лесно ще прецака старите лъвове.Та Боби е в основата на успехите на България в САЩ.Не допусна нито една грешка.С него са Емо и Лечков-феноменални.Те пребориха Франция,Аржентина и Германия.Бербатов за да успее трябва много да доказва.Само с приказки не става.
  • 15 Дъ ман

    44 14 Отговор
    Някои от "четвъртите в света " се оказаха прости и алчни момченца. Навремето те свалиха Батето в името на промяната и от тогава едно голямо нищо. Хапват, пийват и обикалят света на държавни разноски.
  • 16 София

    17 11 Отговор
    Бербо, наглостта в България е навсякъде просто такава е системата за съжаление!!! Македонците не за минаха от много отдавна а ни ще си снимаме реклами и ще обвиняваме другите защо ни се подиграват!!!
  • 17 Знаменосец

    28 12 Отговор
    БФС е само част от голямото блато наречено България. Мачкане трябва и нови затвори за цялата шайка, ама докато се делиме на сини, червени и пембени няма да стане, щото последните години останаха само зелените бейове и техните слуги. Успех Митко
  • 18 Пореден съвет

    25 16 Отговор
    Митко, не ме послуша за пореден път. Защо се набутваш при лумпените, тях ги устройва сегашното положение! Завърши си курсовете и заминавай със семейството в Англия. Намери си подходяща работа там и си основи един детски отбор, вкл. и с деца от други страни - там поне те ценят! НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С ИДИОТИ!!!
  • 19 Подкрепа за Бербата

    14 11 Отговор
    Старите муцуни никога няма да пуснат кокала без отчаяна съпротива. Какво ще правят след това? Ще трябва да носят кофите с бетон на някой строеж, защото са нищо друго не знаят и не умеят в този живот.
  • 20 123

    14 16 Отговор
    Въх мале мила! :) Берболина е сърдита, алчна и завистлива!Че и за морал говори!?!? Този, който отказа да играе за националния отбор на България по-добре да се съсредоточи върху дейностте на брат си........и след това да бъде моралист!

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 123

    13 10 Отговор

    До коментар #21 от "Кочина":

    Оооооо! Не бъди нервен! Доколкото знам в личното обкръжение на Берболина и то на родова основа има това, което цитираш! :) Братлето не отиде ли на съд за наркотички! :) По-леко с определенията защото отговорите са болезнини! :)
  • 23 ТРД

    20 8 Отговор
    Михайлов и другите некадърници убиха футбола в България. Неграмотни, прости, нагли ... Тази измет трябва да се изрине, иначе футболът в България на шанс.
  • 24 Гошо

    11 14 Отговор
    Хайде още един саможертвен агнец. Този е толкова смешен и същевременно също толкова жалък. Самовлюбен пуяк, който се мисли за Айнщайн, а същевременно полета на мисълта му стига на нивото на гениталиите. Първо да поработи за обуздаване на егото си, а после ако взее и да се образова ще е добре. Само с асани не става! Трябва и акъл.
  • 25 Не че нещо ама

    14 1 Отговор
    Много е просто. На вас ако постоянно ви дават една и съща постна и развалена манджа, ще искате ли да продължавате да я ядет? Ясно е, че не. А защо тогава трябва да търпите едни и същи доказани некадърници и меко казано нетрезвеници? Фактите са, че футболът ни е разбит, както и държавата и трябва сериозна промяна и на едното, и на другото. Нека клубовете го послушат и да започне промяната на всяко едно ниво в тази окаяна държава. Искате нещо по-добро? Еми няма как да стане без решителна промяна.
  • 26 поговорка

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Севда":

    Гузен гербер черепи сънува
  • 27 Balgarin BG

    5 0 Отговор
    когато се появят нормални ,нови морални кандидати с нови виждания различни от сега действащото статуктво ,винаги се активират определен кръг хора и с всякакви възможни средства пречат да се възпроизведе нормалното управление във всички свери на обществино- икономическият /спортен/живот.Ако се допусне сега или в бъдеще време това безобразие да продължава не само футбола но и в много други области на живота изтърваме момента да променим нашето битие и съществуване към по добро.Хора мислете живота не е само пари!
  • 28 Фен

    8 0 Отговор
    Престанете да ги боготворите тези 4 ти по случайност в света.Имаме не малко олимпийски и световни шампиони които са забравени.А колкото до Бербатов, само великият Стоичков е над него.
  • 29 требе стригане

    2 2 Отговор
    Лефскарите няма да сдадат трона лесно.
  • 30 Фаро

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Севда":

    Грешиш Севдо навсякъде стои Слави Трифонов и ви го набива с 200.Само като чуете името Слави и се накензвате хуквате по села и паланки да сбирате момците ама те ги нема отдавна са по чужбините и избират Слави
  • 31 Работник

    0 3 Отговор
    Този не разбра ли че никой не го иска, да отива на резервната скамейка там му беше толкова удобно.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Време е

    4 0 Отговор
    Обръщам се към Бербатов и към всички "революционери"!
    Мите, да не стане като ония в политиката - Чалгаря влезна и като му дадоха мандата се чуди какво да прави, щото капацитета му е толкова колкото да чете предварително написани текстове от аутокюто, да разказва смешки и да плюе отстрани, няма никакъв екип, няма компетентни специалисти и т.н. Стига само с тия лозунги - Ууу, Долу, Съд, Затвор, Смърт, Да ги обесим и т.н. Не че не го заслужават, ама..Това върши работа докато вземеш властта и още един месец след това. И после какво ще правиш? Не може после 4 или 5 години докато си на власт да се оправдаваш с американците, Путин, Перуката, Толупа, марсианците, ФИФА, ФАФА и УЕФА!
    Кажи какво ще направиш, Мите! Кажи как ще върнеш публиката на стадионите - имам предвид нормалните хора? Всички си спомняме преди 20-30 години мачове между посредствени отбори примерно Пирин - Сливен с публика 10-15 хил зрители.. Кажи как ще изгониш лумпените и наркоорганизациите, които са се впили вече и в управленията на клубовете? Кажи как ще ограничиш чужденците? Не може мач от уж "българското" първенство да започва с 4ма българи от 22 на терена! Кажи как ще задължиш или поощриш отборите да налагат собствени юноши и българи? Как ще съживиш основни футболни центрове като Плевен, Сливен, Бургас, Русе и т.н. Не може половината отбори от А група да са от София...И т.н. и тн.
    Иначе ще станеш като ония, които сега искаш да смениш - голям футболист и слаб ръководител!
  • 34 Лелее

    2 2 Отговор
    Страх ?
    А да изоставиш страната си и националният отбор в труден момент - как го “водиш” ???
  • 35 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Техничен футболист, но примадона-интересчия...
    Забравихте ли, как Бербатов си тръгна от терена най-демонстративно по средата на мача ни със Сърбия???