Last news in Fakti

5 Май, 2021 22:02 2 876 1

Левски започна добре плейофите

  • левски-
  • царско село-
  • плейофи-
  • efbet лига-
  • цонев-
  • петков

"Сините" се наложиха над Царско село с 2:0

Левски започна добре плейофите - 1
Снимка: levski.bg

Левски победи Царско село с 2:0 в мач от първия кръг на плейофите за седмото място, даващо право на участие в баража за Лига Европа. Срещу тима на Антони Здравков Левски най-после успя да прекъсне головата си суша и четирите поредни срещи без победа. 17-годишният талант Марин Петков откри резултата в деветата минута, а Борислав Цонев влезе на смяна и в 88-ата подпечата успеха на "сините".

Избраниците на Живко Миланов, който и в този мач води Левски заради отсъствието на Славиша Стоянович, започнаха по-активно срещата. В четвъртата минута Джони Пласид не позволи на Мартин Петков да му вкара, избивайки топката със страхотен рефлекс.

В 9-ата обаче "сините" ликуваха. Андриан Краев и Мартин Петков се пребориха за топката в центъра на терена, Здравко Димитров проби и изведе Марин Петков на чиста позиция и 17-годишният талант вкара - 0:1.

Две минути по-късно капитанът на Левски Мартин Райнов стреля от дистанция, но след рикошет топката излезе в ъглов удар. Четвърт час след началото Димитър Костадинов преодоля противник и отправи опасен шут по посока вратата на Микулич, но встрани от целта.

В 24-ата минута Андерсон Кордейро центрира отляво, Димитър Костадинов засече, но след рикошет в тялото на Начо Монсалве топката излезе в ъглов удар. При последвалото изпълнение Лъчезар Балтанов стреля високо над вратата.

Десет минути преди почивката Мартин Петков пропусна възможност да удвои преднината на Левски, след като Пласид се намеси отлично.

В 41-ата минута Драган Михайлович сбърка и подари топката на Реян Даскалов, който моментално стреля. Въпреки че Микулич не бе подготвен за изстрел, успя да реагира навреме и спаси.

До края на първата част темпото на игра не бе много високо и двата отбора се прибраха в съблекалните при непроменен резултат.

В началото на втората част „Левски“ имаше много добра възможност за втори гол. Габриел-Галчев подаде към Андриан Краев, който успя да преодолее двама защитници и стреля от малък ъгъл. Джони Пласид обаче успя да се намеси.

Час игра след началото Димитър Костадинов направи пропуск от чиста позиция. Той бе намерен на далечната греда с центриране на Емануил Манев, но необезпокояван не намери целта.

В 79-ата минута след центриране отдясно Мартин Петков отправи опасен удар, който бе отразен от Джони Пласид. Стражът на „Царско село“ изпусна топката и даде шанс за добавка на Начо Монсалве. В последния момент Пласид поправи грешката си и не допусна втори гол във вратата си.

Осем минути преди изтичането на редовното време в игра за „сините“ след дълго отсъствие се завърна Борислав Цонев. Той замени голмайстора Марин Петков и влезе на терена под аплодисментите и на двете агитки.

В 88-ата минута Боби Цонев сложи точка на спора, реализирайки за 2:0 на празна врата, след като преодоля Пласид.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3333

    1 2 Отговор
    Този треньор , ще го изгонят и от този отбор .Два пъти легна на "сините" смешници през сезона !