Last news in Fakti

6 Май, 2021 23:58 3 131 0

Манчестър Юнайтед е на финал в Лига Европа (ВИДЕО)

  • манчестър юнайтед-
  • рома-
  • футбол-
  • лига европа

"Червените дяволи" загубиха реванша от Рома с 2:3, но след размазващото 6:2 в първия мач се класират за директния двубой за трофея

Манчестър Юнайтед е на финал в Лига Европа (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Рома победи Манчестър Юнайтед с 3:2 в реванш от полуфиналите в Лига Европа, но за финала се класираха "червените дяволи", които смачкаха съперника си с 6:2 преди седмица. И днес двата отбора изнесоха голово шоу, а само блестящите намеси на Давид Де Хеа попречиха на "вълците" да спечелят по-убедително.

Победното попадение за тима от Вечния град реализира младокът Никола Залевски в 83-ата минута. За 19-годишния талант това беше първи официален мач с екипа на "джалоросите". Другите две попадения за Рома бяха дело на Един Джеко (57') и Браян Кристанте (60'), а за Юнайтед на два пъти се разписа Единсон Кавани, който имаше основен принос за разгрома на "Олд Трафорд".

Манчестър Юнайтед е на финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед прекъсна серията си от 4 поредни отпадания на полуфинали, включително в Лига Европа през миналия сезон, когато отборът беше спрян от Севиля. "Червените дяволи" нямат трофей от 2017 година и триумфа в същия турнир под ръководството на Жозе Моуриньо, който пък от лятото ще застане начело на Рома. Сега техен съперник на финала в Гданск ще е Виляреал.

През седмицата от Рома обявиха предстоящата раздяла с Пауло Фонсека. Тя беше очаквана, най-вече заради слабото представяне в първенството. Тимът влезе в серия от 6 мача без победа във всички турнири, която приключи днес. Рома стана първият италиански клуб, който инкасира 6 гола в полуфинален мач от евротурнирите, но това не променя факта, че през настоящия сезон стигна най-далеч в континенталните надпревари в сравнение с другите отбори от Серия "А".

Манчестър Юнайтед е на финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

При домакините имаше много проблеми с контузени футболисти. Титулярният страж Паул Лопес ще пропусне остатъка от сезона и вместо него започна Антонио Миранте. Жордан Верету и Леонардо Спинацола също бяха аут заради травмите, които получиха на "Олд Трафорд". Джанлука Манчини изтърпя наказанието си и се завърна в състава, като си партнираше с Браян Кростанте в средата на терена. Двойка централни бранители бяха Крис Смолинг и Рожер Ибаньес. Бруно Перес до последно беше под въпрос, но излезе като титуляр по левия фланг на защитата, а отдясно играеше Рик Карсдорп. Педро Родригес, Лоренцо Пелегрини и Хенрих Мхитарян действаха зад тарана Един Джеко.

Манчестър Юнайтед не игра през уикенда, след като дербито с Ливърпул беше отложено заради протестната акция на феновете срещу собствениците от фамилия Глейзър. "Червените дяволи" са в силна форма и спечелиха 6 от предишните си 7 мача. Днес отборът беше свеж и игра с настроение, но допусна доста положения пред вратата си.

Манчестър Юнайтед е на финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Въпреки че крайният победител на 99% беше ясен, Солскяер заложи на голяма част от основните си футболисти. Аарън Уан-Бисака, Ерик Байи, Хари Магуайър и Люк Шоу бяха бранителите пред Давид Де Хеа, Фред и Дони ван де Беек бяха двойка вътрешни халфове, а Мейсън Грийнууд, Бруно Фернандес и Пол Погба действаха най-близо до героя от първия мач Единсон Кавани.

Рома можеше да поведе още в началните минути, когато пропусна две чисти положения. Първо Рожер Ибаньес не се възползва от сериозно разбъркване пред вратата на Де Хеа и топката беше изчистена, а след центрирането от корнер Мхитарян стреля неточно с глава. Арменецът беше забравен на далечната греда, но не успя да накаже бившия си отбор.

Капитанът Пелегрини също се озова на добра позиция след хубави къси подавания пред наказателното поле, но прати топката встрани от целта. В действията на домакините имаше много агресия и по такъв начин Карсдорп отне топката в близост до вратата, но пасът му към Джеко беше пресечен. Не след дълго Педро шутира в аут, след като преди това добре се пребори за топката.

Манчестър Юнайтед е на финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

След четвърт час игра Уан-Бисака влезе много грубо в краката на Бруно Перес, но се размина само с жълт картон. Малко по-късно защитата на домакините изпусна Кавани, който технично прехвърли Миранте, но топката "кацна" върху гредата. Рома все така лесно преодоляваше средата на терена, но липсваше точност при извеждащия пас.

В 26-ата минута Миранте показа класа, като изби много силен удар на Кавани. В средата на полувремето Смолинг се контузи, а вместо него Фонсека пусна младия гамбиец Ебрима Дарбо. "Вълците" бяха опасни и при статични положения. Удар с глава на Манчини обаче не затрудни Де Хеа.

В 39-ата минута Фред намери Кавани зад защитата и при третия си опит от началото на мача уругваецът откри резултата. Неговият удар беше насочен близо до Миранте, но с много сила и стражът на Рома нямаше шанс. Пред другата врата Мхитарян шутира от малък ъгъл, а Де Хеа за пореден път спаси.

Макар че Рома играеше с желание и направи няколко хубави атаки, защитата се объркваше при всеки дълъг пас и това водеше до опасности за Миранте. В добавеното време на първата част домакините като по чудо не получиха втори гол. Кавани технично подаде на Бруно Фернандеш и той потърси далечния ъгъл, но топката мина на сантиметри от гредата.

На почивката Солскяер извади двамата си крайни защитници Уан-Бисака и Шоу, а вместо тях пусна Алекс Телес и Брендън Уилямс. Рома отново походи по-смело и заслужено изравни в 57-ата минута. центриране отляво стигна до Педро, той върна топката към Джеко и босненецът се разписа с глава за 1:1. Само три минути по-късно изненадващ удар на Кристанте донесе втори гол в полза на "джалоросите", които продължиха да атакуват с всички сили.

Рома спокойно можеше да върне интригата и да мисли за обрат в крайния резултат, но великолепни намеси на Де Хеа запазиха резултата. Джеко на два пъти и Педро не съумяха да пратят топката във вратата от непосредствена близост. Това бяха най-силните минути на "вълците", а в отбраната на Юнайтед цареше истински хаос.

Гостите разчитаха на контри и повечето от тях се превърнаха в голови положения. Грийнууд стреля в аут от чиста позиция след пас на Бруно Фернандеш, а в 68-ата минута подаване на португалеца намери Кавани, който с глава простреля Миранте. Малко по-късно уругваецът се сдърпа с Карсдорп и получи жълт картон, а в 73-ата минута отстъпи мястото си на Маркъс Рашфорд.

Домакините имаха нов шанс да излязат напред, но Мхитарян уцели гредата, а Джеко стреля неточно с глава.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА