Last news in Fakti

9 Май, 2021 20:49 11 984 25

Йордан Лечков нападна правителството на Борисов

  • йордан лечков-
  • бфс-
  • правителство-
  • вмешателство-
  • борислав михайлов

"Поиска се оставката, това беше вмешателство в независима организация", припомни легендарният български футболист

Йордан Лечков нападна правителството на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

В Българския футболен съюз ври и кипи. Аз спазвам правилата и логиката. Беше поискана оставката на Боби Михайлов, а преди това ние бяхме подготвили програма, която да представим на правителството. Но държавата оттегли доверието си от Борислав Михайлов, което беше нарушение на процедурите и вмешателство в една независима организация", това каза в "Неделята на NOVA" вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков.

"Аз съм стожер на логиката и правилата. Правилата трябва да се спазват, даже да са лоши. Казвам на журналистите вече доста време да гледат Устава. Беше поискана оставката на Боби Михайлов - от премиера и от Красен Кралев. Държавата постави своите условия, аз така го разбирам. По онова време подготвяхме една програма, която трябваше да покажем на властимащите. Защо правителството оттегли доверието си? Да припомним злополучния мач с Англия, имаше едни скандирания от хора, които влязоха и излязоха безнаказано - повечето хора са наясно как се получават такива неща. Не обичам конспирациите, но мисля, че това нещо се е знаело месец по-рано. Случи се, чувах го по-рано, но не знаех. Поиска се оставката, това беше вмешателство в независима организация.

Ние сме единствената федерация, която е независима, твърдя го. Вие все едно имате една фирма, а аз с текущи ходове искам да усвоя вашата фирма. Получи се преврат с вътрешна намеса, аз казах тогава, че няма да се подам оставката. Имах дела преди 10 години, бях осъден на първа инстанция. Бях в комисия в УЕФА с Бекенбауер. Нашият президент ми звънна и каза: "или излизаш от комисията, или ти замразяват правата в нея". Това са правилата на УЕФА. Боби Михайлов през тази година и половина се оттегли, това е нормално. Излезе от прокуратурата становище, че няма нищо нередно, ние сме в непрестанна комуникация с УЕФА. Боби е по-разумен, оттегли се, той е по-друг човек. Изразих становище, че няма да подам оставка. Камен Костадинов веднага предложи първият вицепрезидент да бъде сменен от поста първи вицепрезидент, точка "разни".

Този документ им трябваше на ТР, за да впишат друг за първи вицепрезидент. Аз не съм го подписал и до днес. Цяла година и половина казвам, че Касабов управлява нелегитимно. Мишо Касабов е вписан в ТР нелегитимно, това твърдя аз. Сега Боби не е вписан в ТР, има си ред, ще се обжалва. Нека оставим това на юристите, всичко ще се подреди. Ако има правила, трябва да се спазват. Не искам да ставам президент, аз съм прям човек, затова много хора не ме харесват. Истината винаги излиза наяве, когато човек действа принципно. Кой е президент на БФС в момента? Още по-интересно става, защото имаме решение на Изпълкома, което е единодушно. Слушайте, когато ви говоря. Младите да знаят, че не е това пътя. Ако продължава да се меси държавата, 10 години няма да има редовен Конгрес. Трябва да се възстанови старото статукво, колкото и лошо да звучи думата "статукво". Трябва да се впише Боби Михайлов, за да може да се стигне до Конгрес.

В плюене по медиите жалко пада нивото - нашето, във футбола е достатъчно ниско. Когато правиш подписка, трябва да имаш решение на управителното тяло на самия клуб, подписано от президент или секретар на клуба. Застрашени ли сме от санкции от ФИФА и УЕФА? Категорично не. Един човек коментира, той да бяга срещу мен, не може да ме стигне. Ние сме част от семейството на УЕФА, в постоянна комуникация сме, ще им отговорим, можем да се хванем на бас. Плашат гаргите, извинявам се за израза. Като свърши мача, журналистите с камерите там, излизам и ми задават въпрос. Отговарям това, което съм видял и не ни се разминават мненията - което виждам на мача, това казвам. Никога не съм изпадал в лични нападки, не съм обиждал, винаги съм бил обективен и критичен, тежко ще им стане, ако съм критичен. Бъдещето е пред младите хора, няма да се заяждам с тях.

Подсказах им какъв е пътят, да си съберат подписите, да изчакат редовния Конгрес, да си кажат какво ще направят, хората ще гласуват. Клубовете са близо 500, като 350 от тях подкрепят Михайлов. Мен не ме е питал Боби Михайлов дали да си подава оставката, когато се кандидатира за президент ме пита. Казано е, че 2022 година трябва да има редовен Конгрес, ако някой иска извънреден Конгрес, да си съберат подписи. Добронамерен съм. Все още Лечков е член на комисия в УЕФА - Касабов, Костадинов, Фурнаджиев, ние също контактуваме с УЕФА и не си измисляме. Легитимните представители на българския футбол в УЕФА сме ние. Нека големите клубове си изразят желанието, когато наближи Конгреса. На приятелска основа мога да намеря много хора, които да плюят. Ние сме независима организация, другите спортове са зависими от държавата. Само ние останахме непревзети, дайте да превземем и тях, така ли? Важно е да се промени Закона за финансирането на всички спортни клубове, важи и за културата, трябва да се освободим от един Закон от 1991 година, които не признава разходите, които даваш за спорт", сподели Йордан Лечков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    70 11 Отговор
    БОРИСОВ НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО..ТО СЕ СПОМИНА....БОГ ДА ГО ПРОСТИ...

    Коментиран от #6

  • 2 пешо

    74 7 Отговор
    до вчера играха мач заедно , днеска го напада ,
  • 3 Един от народа

    67 3 Отговор
    Да иде да го каже това на конгреса им на 11-ти
  • 4 Бaро Вкаров

    76 5 Отговор
    Сливенския Шмръкльо стана революционер?!🙉🙉🙉
  • 5 Един от народа

    95 10 Отговор
    До вчера този беше Гербераст, от днес вече си е само чист пед.....раст
  • 6 Пепи

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    Амин.
  • 7 Именит

    74 6 Отговор
    Лече, 20г докарахте футбола до дъното и имаш наглостта да правиш програма!?!?!? За да го закотвите на дъното за винаги?
    Марш , оставка, може и затвор!
  • 8 Рап

    50 2 Отговор
    Вчера срещнах една котка и тя мяукаше против Борисов!
  • 9 Пурко

    73 1 Отговор
    Този е бивш шайкаджия, стана кмет от ГЕРБ, разкопа и почти фалира Сливен, накрая даже ГЕРБ се отказа от него.. Сега е решил да яхне вълната на недоволни от Боко?! Смешно.
  • 10 Десо

    53 8 Отговор
    След месец всички мишки ще изпълзят и ще напуснат потъващия кораб. До сега много приятели имаше бойко да му се кланят, вече се превръщат във врагове. Накрая и най близките ще го предават. Много грозен край, като нямаш усет и се самозабравиш. Толкова омраза си е навлякъл и клетви от народа, нещастен човек
  • 11 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    40 10 Отговор
    Всеки вече го вади
    на умрялото куче ГЕРБ...
  • 12 Някой някъде

    33 3 Отговор
    Лечков, ти най-накрая си се сетил ,
    как действа ," Делян Пеевския- мафиотски
    модел" в България?
    Те окрадоха стотина фирми, по този начин ,
    та една Футболна федерация, няма да "изкормят"?

    Малко си позакъснял с изповедта ,
    за футбола , в България?
    Пък и не си , от читавите кметове?
    Взимай си "емфието" и мълчи!
    Времето ти отмина ,момче " аста ла виста"?

    Трябва" гангрената" да се изреже из основи,
    иначе ще ядем "Бойко Борисовата" помия ?

    Свежа кръв е нужна ,
    и изцяло нови хора в Изпълкома?
  • 13 Браво Данчо

    31 8 Отговор
    Йордан Лечков призова прокуратурата да си свърши най-сетне работата с Бойко Борисов! Лечков към Борисов: Ще ти махам като те карат към килията! Как пък едно добро не направи от кумова срама?!


    Най-после прокуратурата да се размърда и да си свърши работата с премиера Бойко Борисов. За това настоява легендата на родния футбол Йордан Лечков. Човекът, който преди години подкрепяше на сто процента Борисов и ГЕРБ, днес се срамува от този факт.
    „Как пък едно добро не направи за България и за народа този наш премиер?! Ей така, както се вика „от кумова срама“. Една магистрала, бе! Поне една магистрала да имаше готова и като за пред света – нали само с тях се изтъква десет години?!
    Магистрали, та магистрали… Къде ги?! С какво пътува той по тях, защото нашите автомобили буквално „подскачат“ по некачествено и некадърно поставената настилка“, гневи се Йордан Лечков
  • 14 Миро

    20 4 Отговор
    Заглавието е подвеждащо. Не напада герб а се оправдава с тях. Да извадят БФС за три години от футбола и да си ритат мачлета на село. И на прокурор всички. Борисов, Кралев И цялото БФС. И в затвора.
  • 15 Прокопи

    21 4 Отговор
    Тоя сливенски цървул за какъв се мисли. С перукан съсипаха футбола.

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 0 Отговор
    Aгeнциятa пo впиcвaниятa нямa прaвoмoщиятa дa oпрeдeля вaлиднocттa пo cъщecтвo нa зaявкитe, a caмo мoжe дa cлeди зa нoрмaтивнaтa чacт. БФC cигурнo щe зaвeдe дeлo и уcлужливoтo чинoвничe щe изгърми aкo cи нямa гръб-пoкрoвитeл.
  • 18 😆😆😆

    12 0 Отговор
    "Клубовете са близо 500, като 350 от тях подкрепят Михайлов". Ако някой може да изброи поне 100 клуба в умрелия ни футбол, чудо ще е. Все пак от изказването му стана ясно, че има 150 клуба, които не са фантоми 😆
  • 19 Левски 1914

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Прокопи":

    Футбола го съсипаха Борисов , Домусчиев и Ганчев.
  • 20 Лучкоф

    6 2 Отговор
    Бива ама такава наглост от Слив.е недопустимо.Направи си хотели
    бе кмет,и какво казват за него сливналии-000000.Когато правит.
    им помогна да направи базата БФС ръкопляскаха и се радваха,а
    така им орязаха далаверите с лагерите,и сега приказват без капка
    срам докъде докараха бълг.футбол квота нула.Мислих си,че Б.М.
    е човек на честта,а то какво излезе тръгна през просото,а нас ни
    мисли за балъци 94 г.бе много отдавна,каквото и да правите от тук на татък с тези си действия показахте провала на БФС пред света.Държ.хранилка искате да запазите с лъжи.
  • 21 Всички много

    7 3 Отговор
    добре помним,че точно това стана.Хунтата на Буци ,искаше да заграби власта в БФС!
  • 22 Хамбургер Шпорт Ферайн

    1 9 Отговор
    Браво Лечков ! Долу ГЕРБ и Бойко Борисов !
  • 23 бегай бре

    8 1 Отговор
    Не те срам...сливенски плешив циганин...всички добри спомени за Вас от лято 94 изтрихте с Вашите кражби и угодничество в БФС.Ми как няма да се месят...като за 10г не направихте абсолютно нищо,нещата да тръгнат нагоре...нито йота не мръднахме на горе,само на долу....ЧЕ и нагли на всичкото от горе.....
  • 24 Жалка картинка!

    6 0 Отговор
    Да се защитава нещастниците, които унищожиха родното първенство и футбол е като опит за самоубийство! Данчо, Данчо...... Данчо! Като не можеш да разсъждаваш що не си риташ топка, а си риташ авторитета?!
  • 25 Селянин

    0 0 Отговор
    Даи боже наи после някоя партия да спечели изборите Все герб герб ами то стана банално Явно няма по къдърен от борисов