Last news in Fakti

10 Май, 2021 14:28 1 827 3

Бивш треньор на Левски, Литекс и ЦСКА загуби един от най-ценните си рекорди

  • любко петрович-
  • футбол-
  • рекорд-
  • цървена звезда-
  • златибор

До момента рекордът за най-много реализирани попадения от един тим в рамките на един сезон се държеше от формацията на „звездашите“ от сезон 1994/95, когато под ръководството на Люпко Петрович са отбелязани 99 попадения

Бивш треньор на Левски, Литекс и ЦСКА загуби един от най-ценните си рекорди - 1

Бившият треньор на Левски, Литекс и ЦСКА Люпко Петрович загуби един от най-ценните си рекорди. Това стана факт след победата на Цървена звезда с 6:1 над Златибор. Така „червено-белите“ вече имат 104 отбелязани гола от началото на шампионата.

До момента рекордът за най-много реализирани попадения от един тим в рамките на един сезон се държеше от формацията на „звездашите“ от сезон 1994/95, когато под ръководството на Люпко Петрович са отбелязани 99 попадения.

Както е известно, тимът на Деян Станкович вече си гарантира титлата в Сърбия, но в момента има за цел да атакува върхово постижение в света. Това може да се случи, ако Звезда спечели оставащите си два мача до края на първенството.

Към момента Цървена звезда има 102 точки, а при успехи срещу Бачка на 14 май и срещу Металац на 19 май ще събере 108 пункта от 38 изиграни кръга. Към момента световният рекорд на отбор, спечелил титлата с най-много спечелени точки, се държи от Селтик, който през сезон 2016/17 става шампион на Шотландия с актив от 106 точки от 34 мача.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦСКА СОФИЯ ⛦

    2 2 Отговор
    Скоро Уевски отива в А окръжна да не се притесняват ФК Уевски за рекордите на ЦСКА
  • 2 Левски 1914

    3 1 Отговор
    Борисоофф Люпко НЕ Е бил треньор на ФАЛИРАЛИЯ отбор не пиши глупости. От 09 09 2016г Н ЯМА цска има ЦСКА 1948 и цска ТИРЕ МЕНТЕ.
  • 3 Име

    1 1 Отговор
    Идиотска статия както обикновенно. 106 т от 34 мача. Сигурно в някой мач са им присъждали по 4 или 5 точки.