10 Май, 2021 20:45 1 516 0

Вадят Ювентус от Серия "А", ако тимът остане в Суперлигата

  • ювентус-
  • гравина-
  • заплаха-
  • напускане-
  • суперлига-
  • изваждане

Това заяви президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина

Вадят Ювентус от Серия "А", ако тимът остане в Суперлигата - 1
Снимка: БГНЕС

Ювентус ще бъде изхвърлен от Серия А, ако не се оттегли от проекта за европейската Суперлига, заплаши президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина. Другите два италиански отбора - Интер и Милан, които също бяха заявили участие в Суперлигата, вече се отказаха, докато „бианконерите“ продължават да бъдат част от проекта.

„Ако Ювентус не се оттегли от Суперлигата, отборът ще бъде изхвърлен от Серия А. Другите девет тима се оттеглиха от проекта, но има още три, които се съпротивляват, а както знаете Ювентус е един то тях“, коментира Гравина.

Гравина обясни, че „има много ясно разписани правила в устава на федерацията“. Ако Ювентус не се съобрази с тях, ще бъде изхвърлен от Серия А. Гравина заяви, че се надява всичко скоро да приключи и Ювентус да се оттегли от Суперлигата, въпреки че последното изявление на Реал Мадрид, Барселона и „бианконерите“ беше много ясно по въпроса. Трите клуба според позицията им ще продължат с проекта Суперлига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА