Last news in Fakti

11 Май, 2021 13:04 2 819 18

Нов провал за Григор Димитров

  • александър давидович-
  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт

Испанец го би още на старта в Рим

Нов провал за Григор Димитров - 1
Снимка: БГНЕС

Нов провал за Григор Димитров на корта. Испанецът Александър Давидович победи Гришо на старта на турнира от Мастърс сериите в Рим, побеждавайки с резултат 6:4, 7:6.

Двубоят беше равностоен за дълги периоди, но в ключовите точки Давидович беше на висота, за да изхвърли българина на бързо от турнира. Мачът продължи около час и 45 минути.

Българинът започна добре, вземайки откриващия си гейм без особено затруднения на 15. Испанският съперник обаче отговори подобаващо, сервирайки на нула при първото си подаване. Двамата продължиха да са убедителни в собствените си сервис геймове, а българинът успя да поведе с 3:2.

Първият ключов момент в срещата дойде при резултат 3:3 в първия сет и сервис на ракетата на Григор. Българинът тръгна отлично в гейма, но напълно изпусна парата и след 40:15 в своя полза той загуби фрапантните 4 поредни точки, за да може Давидович да поведе с пробив в ключов момент в сета.

Давидович беше напът да изпусне с лека ръка аванса си още в следващия гейм, след като българският №1 стигна до точка за пробив, но опонентът му успя да намери съпротивителни сили и да отговори подобаващо, за да направи резултат 5:3.

Григор успя да вземе сравнително комфортно следващото си подаване, но това не се оказа достатъчно, за да спре Давидович към това да вземе първия сет с 6:4 след пореден убедителен сервис гейм.

Вторият сет продължи да се развива в доста изравнено темпо, както и в началото на първия. Двамата играчи нямаха проблеми в сервис геймовете си, за да стане резултата 3:2 в полза на Димитров.

В 6-тия гейм беше ред за силни изяви при посрещането от българина, който успя да вземе комфортен аванс и да пробие на 15 своя съперник. За съжаление обаче авансът изтрая само няколко минути, след като Давидович набързо върна пробива и изравни на свой сервис резултата за 4:4.

Двамата не трепнаха до края на сета и така се стигна до решителен тайбрейк. Там българинът отново беше равностоен до едно време, след което се сгромоляса напълно, губейки 5 поредни точки за крайното 7:2, съответно 7:6 в сета.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДАВАЙ

    17 3 Отговор
    ГРИШО........ ПРОСТО ТРАГЕДИЯ.
    ОТДАДИ СЕ НА ЛЮБОВЕН РЕЛАКС.
    МНОГО ОТ БГ. СА ТАКИВА. КАТО
    ВИДЯТ МАЛКО СВЕТЛИНА МИСЛЯ355Т,
    ЧЕ СА НЕ ЗАМЕНИМИ ПРИМЕР СИ ТИ И БИБИТКО.
  • 2 Абсолютна

    21 3 Отговор
    мъка, да му гледам на тоа каун мачовете. Той не просто е слаб, той е трагичен.
  • 3 Чучура

    24 3 Отговор
    Вече се чудя дали и Гришо не участва в уредени мачове

    Коментиран от #6

  • 4 Фен

    19 3 Отговор
    А, нали уж жребия беше туй-онуй за нашия, че то и предния път така стана!
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 6 Отговор
    Александър Давидович Фокина е Руснак корен Живеещ в испания!Той е много опасен играч и това,че е победил не е изненада!В Живота и в спорта е така....Един Ден Ти изнасяш лекция ....На другия ден на теб изнасят!Никаква трагедия ,това е спорта!

    Коментиран от #8

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Чучура":

    Като млад е участвал в ДОСТатъчно,след определена възраст-не!Тенисът е Много конкурентен спорт,съперничи му само шахмата и то преди Компа!
  • 7 Цветко Христов

    7 4 Отговор
    Тая рускинята, ще му разгони фамилията. Те не прощават, от опит го знам. Съвет от мен, ГРИША БЯГАИ БЪРЗО, ИНАЧЕ ЩЕ БЕРЕШ ГОЛЕМИ ЯДОВО, И ЩЕ ТЕ ДОВЕДЕ ДО ПЪЛЕН ФАЛИТ.
  • 8 Тенисексперт

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ало, " дълбоко виждащия"!! Преди време Григор ПАКПАДНАЛОВ заяви,че е " способен" да спечели ТУРНИР от Големия шлем и да бъде най-малко 8 - ми в ранглистата!! Ха ха ха Хи хи хи!!

    Коментиран от #15

  • 9 Тенисексперт

    15 2 Отговор
    Григор Димитров е свършен тенисист! Най-добре е за него,да си гледа милиончетата , да се ожени за Лолитка,а не само да мандръса каки!!
  • 10 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    9 4 Отговор
    В последно време само аз не съм го побеждавал,
    може би защото още не сме изграли...
  • 11 Гришо ПАКПАДНАЛОВ

    8 2 Отговор
    Какво толкова бе тикви!! Нали заработих някой лев?? Айде,бегайте!!
  • 12 Мим

    12 2 Отговор
    Бях го казал,че ще загуби и така стана.Тоя каун запомнете,вече е свършил за големия тенис.От тук насетне,ще е пълнеж.....
  • 13 Ташунко Сапа

    7 1 Отговор
    Таз Лолитка не му носи късмет, ми направо да си се връща при Серенка, тогава по му вървеше.
  • 14 koлибap

    7 0 Отговор
    Русиа а виновна! Прати мъ шионкъ а мъ цица силътъ.
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Тенисексперт":

    Голям шлем Докато играят Джока и младите сега да не ги изброявам много са,няма как да спечели!Може все още да прави силни турнири ,но това ще е все по рядко!В момента реалната му сила е надценена доста!
  • 16 загубен

    6 0 Отговор
    Гледайте Лазаров...този е вече бита карта. Направи парички и най-важното НЯМА ВОЛЯ за игра, не съм по-добър от него...но се вижда, че играе..колкото да е записал участие.
  • 17 злобар

    2 0 Отговор
    Ами ще пада , защото като тръгва по мачове не мисли какво прави . Когато слагаш в сака ракетите си , сложи си и една бухалчица ей така за всеки случай и като видиш че оня не ще да пада хвърляй настрана ракетата грабвай бухалката и му помогни още в първия сет да падне.
  • 18 ди каприо

    0 0 Отговор
    Инвалидът потъва заедно с титаника ГЕРБ.