Last news in Fakti

19 Май, 2021 10:23 1 737 1

Лапорта започва големи промени в Барселона

  • барселона-
  • жоан лапорта-
  • футбол-
  • промени

Спечелихме Купата на Краля и се гордеем с това, но рано отпаднахме от Шампионската лига, а в първенството се провалихме по необясним начин

Лапорта започва големи промени в Барселона - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви, че в клуба предстоят големи промени. Без да споменава конкретни имена, той даде да се разбере, че доста от сегашните футболисти ще напуснат през лятото.

"Бях казал, че в края на сезона ще оценим постигнатите резултати и представянето като цяло. Спечелихме Купата на Краля и се гордеем с това, но рано отпаднахме от Шампионската лига, а в първенството се провалихме по необясним начин. Още следващата седмица ще бъдат взети важни решения. Това е краят на един цикъл. Започваме процес на обновяване. Трябва да работим упорито, за да сме конкурентоспособни както в Ла Лига, така и в Шампионската лига", каза Лапорта.

Една от основните цели пред него ще е да убеди Лионел Меси да подпише нов договор, но в същото време голяма част от състава ще бъде подменен. Сред играчите, с които каталунците планират да се разделят, са Жерар Пике, Жорди Алба, Серхио Бускетс, Усман Дембеле и Антоан Гризман. Говори се, че Барса ще се опита да върне Гризман на Атлетико и да вземе Жоао Феликс.

За да стабилизира финансово клуба, Лапорта е уредил заем в размер на 500 млн. евро от една от най-големите инвестиционни банки - Goldman Sachs. Получените средства няма да бъдат използвани за реконструкцията на "Камп Ноу", а за други разходи, включително заплатите на футболистите.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перес

    2 0 Отговор
    Демек ще прави рефинанс на старите заеми,и дълговете ще нарастнат От 1,2милиарда до около 2милиарда евро...Щял да прави бартер Гризман за Феликс..Еми хубаво,ама що си мисля,че Атлетико Мадрид ще му искат солидно доплащане...А и в Мадрид не са толкова прости, и ще сметнат Гризман на най много 20милиона евро..