Last news in Fakti

19 Май, 2021 13:55 4 774 2

БФС обсъжда много любопитен вариант за изпадащите отбори от efbet Лига

  • етър-
  • футбол-
  • бфс-
  • efbet лига

Окончателен отговор ще има на следващото заседание на Изпълкома, което най-вероятно ще се състои в периода между 31 май – 4 юни

БФС обсъжда много любопитен вариант за изпадащите отбори от efbet Лига - 1

БФС трябва да реши най-късно до началото на юни дали ще има изпадащи или не през следващия сезон, след като вече обяви официално, че бройката на отборите в елита нараства на 16, пише БЛИЦ.

Във футболния съюз обсъждат няколко варианта, като е много вероятно да бъде избран следният.

Изпадащи ще има – последните два тима от Първа лига директно отиват във Втора.

Ще има и бараж между 12-ия в класирането в елита и третия във втори ешелон.

Как обаче при това положение бройката на отборите ще нарасне на 16?

Тук възможностите са няколко. На изпадналите отбори от елита ще им бъде предложено да играят баражи с четвъртия и петия от Втора лига за определянето на другите два състава, които ще оформят 16-те тима за сезон 2021/22.

Ако те откажат, ще бъдат поканени други два отбора, които имат желание и финансова възможност, да се срещнат на баражите с четвъртия и петия от втория ешелон.

Разбира се всичко това в момента се коментира и не е решено на сто процента. Окончателен отговор ще има на следващото заседание на Изпълкома, което най-вероятно ще се състои в периода между 31 май – 4 юни.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корупция

    4 3 Отговор
    Перуката- алкохолик може да предложи вариант да участват в първенството отборите на Барселона, Реал Мадрид, Байрен Мюнхен, Манчестър Сити и други......
  • 2 Лост

    6 1 Отговор
    А четвъртия и петия, ако откажт се предлага на 6,7и т.н. Накрая може да стигнат до някой отпаднал от втора лига и той да се съгласи и даже да влезе в първа лига 😉. Стига да не се окаже, че трябва и за нея да търсят мераклии, че и тя ще се увеличава.