Last news in Fakti

24 Май, 2021 11:04 1 496 1

Брага постави на колене Бенфика и грабна Купата на Португалия

  • брага-
  • бенфика-
  • 2:0-
  • купа на португалия-
  • купата на поругалия

Бенфика доминираше в началото, но планът на Жорже Жезус рухна след като тимът му остана с 10 души на терена още в началото на първото полувреме

Брага постави на колене Бенфика и грабна Купата на Португалия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Брага е носител на Купата на Португалия за трети път в историята си. Във финала, игран в Алгарве, отборът на Карлос Карвалял надви Бенфика с 2:0. Лукас Пиасон и Рикардо Орта отбелязаха головете за победителите, които играха с човек повече още от 17-ата минута. Тогава червен картон получи вратарят на Бенфика Лейте. В края на мача реферът изгони по още един футболист от двата отбора - Пиасон и Адел Таарабт.

Бенфика доминираше в началото, но планът на Жорже Жезус рухна след директния червен картон на Хелтон, който повали откъсващия се Абел Руис. На вратата на "орлите" се появи Одисеас Влаходимос и неговите намеси попречиха на Галено и Андре Кастро да осигурят преднина на Брага, но това се случи в самия край на първото полувреме с гол на Пиасон. Аржентинецът технично прехвърли Влаходимос и се разписа за 1:0.

Преди попадението Бенфика също имаше шанс да излезе напред, но Матеуш изби силен шут на Юлиан Вайгъл. В началото на втората част Брага можеше да убие интригата, но отново Влаходимос показа отличен рефлекс. В 54-ата минута Ян Вертонген също направи необходимото, за да не се стигне до втори гол във вратата на Бенфика.

Последваха пропуски на Орта и Руис, но превъзходството на Брага даде резултат в 85-ата минута. Руис комбинира с Орта и той заби топката под гредата - 2:0.

В края ситуацията на терена се изнерви. Таарабт потърси саморазправа с противников футболист след нарушение край тъчлинията и беше изгонен. Червен картон получи и Пиасон, който също се включи в получилото се меле.

Загубата днес превърна сезона на Бенфика в провал. Отборът завърши първенството на трето място, на 9 точки зад шампиона Спортинг (Лисабон), а в Купата на Лигата беше елиминиран на полуфиналите, отново от Брага.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    0 0 Отговор
    Павка , ами съди ги за ГРАБЕЖ бе щом са я ГРАБНАЛИ ‼