26 Май, 2021 11:40 1 129 0

Треньорът на волейболните националки със сериозна заявка

  • иван петков-
  • национален отбор по волейбол-
  • жени-
  • златна лига-
  • златната лига

"Преди 2 години бяхме шампиони в Златната лига и най-нормално е да се стремим към това отново", заяви Иван Петков

Треньорът на волейболните националки със сериозна заявка - 1
Снимка: БГНЕС

Женският национален отбор по волейбол заминава за Запорожие (Украйна), където ще участва на турнир от Златната европейска лига в група с домакините и Словакия. Селекционерът Иван Петков посочи като цел спечелване на надпреварата, чийто финал ще бъде на 19 и 20 юни в Русе.

"Преди 2 години бяхме шампиони в Златната лига и най-нормално е да се стремим към това отново", заяви Петков.

"Неприятно ми е отсъствието на Финландия от турнирите в Запорожие и Пловдив, защото те са интересен отбор и щеше да е добре да ги срещнем. За съжаление финландките са под карантина до 28 май заради проблеми с коронавируса и няма как да участват. Разузнали сме съперниците ни по всички възможни начини, въпреки че миналата година беше нулева за световния спорт. Искам във всеки мач да се представим максимално добре и, разбира се, да побеждаваме. Женският ни отбор не е играл често пред наши фенове. Публиката в Пловдив и Русе е много емоционална и чувството за момичетата ще е съвсем различно", каза още националният селекционер.

"По различни причини от турнира в Украйна отпадат две опитни състезателки - капитанът Елица Василева и централният блокировач Христина Русева. Но те ще бъдат на линия за следващите турнири в Пловдив и Русе. В Златната лига няма да участва Ева Янева, но тя е в състава за европейското първенство през август и септември", разкри той.

Петков още веднъж коментира и жребия за Евроволей 2021, на който България е домакин заедно със Сърбия, Румъния и Хърватия. "Съперниците ни са преодолими, като Полша е много сериозен отбор", обобщи треньорът.

"Победиха ни в две контроли и потенциалът им е огромен. Германия също е сериозен тим с добра защита, може да създаде проблеми на всеки. В кариерата си досега не съм се срещал с Испания, по-рядко с Гърция и Чехия. Задължително срещу всички трябва да играем на 100 процента. Радвам се, че в националния отбор има равностойни състезателки на всеки пост", заяви още той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА