Last news in Fakti

26 Май, 2021 14:13 4 830 17

Милко Георгиев за новия собственик на Левски: Сложен лабиринт от схеми и интереси

  • милко георгиев-
  • левски-
  • нов собственик-
  • спас русев-
  • булсатком

"Очевидно е, че футболният клуб е в пряка зависимост от евентуална сделка покрай компанията "Булсатком"", пише бившият директор в ЦСКА

Милко Георгиев за новия собственик на Левски: Сложен лабиринт от схеми и интереси - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият директор в ЦСКА и голям фен на "червените" Милко Георгиев коментира случващото се в Левски и новината от Наско Сираков, че скоро "сините" ще имат нов богат собственик.

Ето какво написа Георгиев във "Фейсбук":

"Вече стана ясно кой е мистичният нов благодетел във втория по популярност футболен клуб у нас. И това е отново същият фин и изтънчен бизнесмен, популярен като шофьор от УБО.

Изчетох няколко статии по темата и ярко се набиват няколко зависимости, при евентуална смяна на акционерите в клуба.

Очевидно е, че футболният клуб е в пряка зависимост от евентуална сделка покрай компанията "Булсатком", където подставен герой е именно Спас Русев. Надали някой сериозно смята, че Спас Русев има вариант да е самостоятелен играч на този пазар...

По думите на специалисти, такава сделка има за цел да се усвоят едни милиони, като "сините" няма да са основен фактор, а по-скоро някакъв вид бонус към сделката. Няма инструмент, гарантиращ на клуба повече от периферна роля в този сложен лабиринт от схеми и интереси. Явно е, че господинът от Лондон обича отбора си, ама той и Лупи се опита навремето да пришие ЦСКА към сделката за Кремиковци. Тук риск би носило евентуално действие от страна на бъдещите акционери, които да обвържат сделката за "Булсатком" с акциите на клуба, защото при евентуално (и съвсем не нелогично) лошо развитие на сделката - тогава клубът става абсолютен заложник и не виждам как ще изплува...

Явно е, че Сираков и Спас играят "вабанк", защото точката на кипене в Подуене е достигната. За Сираков е ясно - беше подлъган и сега това е последна възможност да излезе сух от тази каша, докато Спас Русев не е от вчера в тези игри и дори при провал, няма да повлияе на репутацията му в онези среди.

За тази една година стана ясно, че футболен клуб у нас не може да се издържа от феновете. Или поне не в този му вариант.

За да се скъса с модела "бащица" е необходимо да има генерална промяна в системата и държавата, а все още не виждам как точно това ще стане.

Възможностите пред Сираков се стопиха и сега тази сложна финансова операция е последен опит да се излезе от спиралата, но мен лично силно ме съмнява, че това което ще бъде отделено за клуба, ще е достатъчно за да се изплатят милионите задължения.

Оставям настрана глупостите как сами си били построили стадиона и т.н Приказки за наивници, това вече не грее и най-заблудените фенове. Разбира се, тази сделка има за цел и да "отстреля" Тръста, които засега запазва мълчание по темата, а е ясно че имат какво да кажат.

В заключение - прекалено много са приликите между Спас Русев и Лупи, даже е трудно да открие човек разлики, а всички знаем как свърши този филм при нас.

Така че - приятно гледане!".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vassil

    19 18 Отговор
    На този "капацитет" изгонен от всякъде защо още му се дава трибуна ?
  • 2 Пускат

    19 5 Отговор
    пералнята !
  • 3 Прасетата квичат

    23 13 Отговор
    Абе я си гледайте третата и не завиждайте.
  • 4 Каун Прасе

    26 14 Отговор
    АБЕ ГЛЕДАЙ СИ КАУНА ПРИПОЗНАТ НЕ КОМЕНТИРАЙ ВЕЛИКИЯ ЛЕВСКИ .ТОЯ Е ИЗОБРЕТЕНИЕ ОТВСЯКАДЕ.СЬС ДВЕ ДУМИ КАЗАНО ПРИПОЗНАТА МАСТИЯ.

    Коментиран от #7

  • 5 Милко морковчето

    6 9 Отговор
    За това където каза за сделката незнам времето ще покаже, но се обедих че че този е яко ама яко обратното на острото , не само че не е на второ място по популярност Левски но и можеби превъзхожда в пъти пред втория по брой привърженици това го знаят и неспортните хора.
  • 6 Тире

    15 10 Отговор
    Значи щели да сме зависими от Булсатком и какво лошо от това.А твоя припознат отбор не е ли зависим от Педя човек .Смешник .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Той самия не си вярва на написаното

    14 10 Отговор
    Горкия тръгнал да коментира великя Левски
  • 9 А ВИЕ СТЕ

    9 4 Отговор
    СВЕТА ВОДА НЕ НАПИТА. МУШИКИ
    ОТ ВСЕКЪДЕ И МАЛЧО И ТИ И ВСЕ.
    ДАНО ДА ВИ РАЗКРИЯТ ТЪМНИТЕ СДЕЛКИ ОТ ГОДИНИТЕ НА ЗАД.
    НИЩО ЧЕСТНО И ДОБРО НЕСТЕ
    НАПРАВИЛИ. ТОВА БЕШЕ ПРЕХОД
    НА ЛЪЖИ КРАЖБИ УБИЙСТВАИ
    ТОВА НА ГЪРБА НА НАРОДА. ГЕРЕН.
  • 10 Да имаш

    10 10 Отговор
    да вземаш,втори по популярност, ама друг път!Я комуниста му неден,как ги е натаманил,литекс преди "Левски", и то по популярност!Забрави ли:Локото-вагона,ЦСКА-пагона,"Левски"-8 милиона!
  • 11 Само с първото написано от примата

    9 5 Отговор
    Не си заслужава да се четат повече абсурдни и не верни простотии от прост човек които пише колко то да не заспи.
  • 12 кУмУнист

    10 4 Отговор
    А как тоя олигофре мълчи за далаверата ЦСКА-ЛИТЕКС и едни джипове , за които Европа си иска парите. Подобна ли е далаверата смешник оранжев. А за стадиона е факт, не като да ти го построи бкп-строителни войски.
  • 13 Milko_and_MorkoTV

    13 2 Отговор
    Правилно го е написал МилкоТВ - без бащица няма оправия! ДДС, захар, петрол, китайски коли, сокчета и кафьйенце... от там идват парични постъпления, както и по линия на ДПС! Прибраха му 2/3 от парите и 90% от бизнеса, но Юлиян Инджов Ага все хвърля някоя пара от държавни поръчки...
  • 14 Страничен

    6 6 Отговор
    Сега почват да грухтят чорбарите! Много ги е яд че Левски ще го бъде!
  • 15 Вие сте Литекс

    6 5 Отговор
    ЛЕВСКИ е вечен защото го обичаме,а този господин и другите безсрамници като него,не си мръднаха пръста да спасят техният отбор и затова сега подкрепят Литекс.

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ХАЙДЕ МАЛКО

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Вие сте Литекс":

    ИСТОРИЯ.Днешният "Левски" започва като "Динамо" през 1949 година -ппросто няма документи, още по-малко -решение на съд или международна оторизирана институция, че милиционелското "Динамо" е правоприечник на създадения през 1914 година "Левски" -така ме подуенският отбор и привържениците му изпадат в ситуацията на днешна Македония -имат си измислена история, крепяща се на желания, а не на факти. ЦСКА днес е признат за правоприемник на създадения през 1914 година като обединение на "Септември" и ЦДВ - и за всяка промяна на името до днес има съответните юридически основания, вкл. и от УЕФА . Така че онова "1914", с което се кипрят екипите на отборчето, са митологема.