Last news in Fakti

26 Май, 2021 20:19 1 949 5

Близнаците: Искаме си в Левски, бихме се радвали да работим с човек като Мъри

  • борислав цонев-
  • левски-
  • станимир стоилов-
  • радослав цонев-
  • футбол

Първо се надявам клубът да вземе лиценз, всичко да е изрядно и да може тимът да играе в първенството

Халфовете на Левски Борислав и Радослав Цоневи дадоха обширно интервю за предаването "Игра в центъра". Договорите им със "сините" изтичат, но те обявиха, че биха останали на "Герена" и ще се радват да работят със Станимир Стоилов.

"Радваме се, че направихме няколко мача. С нетърпение чакаме следващия сезон. До 30 юни са ни договорите, говорено е с Наско Сираков, че искат да ни предложат нови контракти, но все още няма нищо конкретно. Надявам се, както каза и г-н Сираков, скоро време да се осъществи цялата сделка и да може нормално да се работи в клуба и резултатите да дойдат. Не е приятно със сигурност да не получаваш заплата. Футболистите, които останахме докрая, разбираме цялата тази ситуация и не сме правили никакви проблеми. Видяхте дори в последните мачове, че направихме четири победи и един равен, което е показателно, че не са най-важни заплатите", сподели Боби Цонев.

"Ако кажа, че не е имало запитвания към нас като играчи, ще излъжа. Както Ради каза нашата мисъл е насочена изцяло към Левски. Надявам се всичко да е окей и да продължим в Левски. Знаехме за проблемите в клуба, никой не ни е карал насила да се връщаме. Огромното желание да се върнем и да помогнем на клуба в този момент бе нашо, но Георги Тодоров и Наско Сираков се свързаха с нас и ни убедиха да подпишем. През цялото време си мислихме, че можем да сме на по-предна позиция и да играем по-добър футбол. За съжаление не се получи, но това е животът и футболът. Готвихме се след мача с Ботев Враца да отидем в националния отбор, но контузиите ни спряха. Доста време чаках повторна покана, тъй като нямам официален мач за националния отбор, но не се случи", каза още той.

"Като бяхме по-малки имаше куриозен случай, да. Ради с колелото го блъсна кола и си падна на коляното, а след месец и мен ме удари кола.

И в момента не сме в супер форма и си го усещаме. Накрая малко се дразнихме, защото всеки ни питаше "Кога ще се върнете". Това е най-гадната контузия за футболист или спортист. Не сме работили със Станимир Стоилов. Добре го познаваме. Ще се радваме да работим с такъв човек. Изобщо годината не беше добра. Не само финансово, но и спортно-технически. Ние се контузихме. Ребин Сулака и Начо дойдоха и получиха травми. Матео също беше контузен, Андриан Краев също имаше проблеми. Трудно е за треньора, когато толкова футболисти отсъстват", добави още Боби.

"Не сме мислили за финансовата част. Първо се надявам клубът да вземе лиценз, всичко да е изрядно и да може тимът да играе в първенството. След това ще говорим за финансовата част. Не съм мислил за план Б, ако не продължим в Левски. Имам доста контакти в Италия, без отбор няма да остана, но в момента съм само фокусиран върху Левски. Животът в Италия не се различава с много от тук в България. Съществената разлика в тренировките е, че младите се влагат повече и са фокусирани повече върху футбола. Доста се развих в Италия, не само от футболна гледна точка. Беше доста трудно, но е доста голям опит на тези години да отидеш в чужбина. Много голямо желание имахме да се върнем и да помогнем. Когато си тръгнахме на 21 години, може би остана горчилка в нас, че не успяхме да разгърнем потенциала си", сподели Радослав Цонев.

"За първи път ми се случва нещо подобно. Беше изключително труден момент. Беше доста трудно да гледаме отборът, че не играе добре, а да не можем да помогнем.

Със сигурност моментът на завръщането беше специален. Психически този период ни помогна да помислим върху много неща. Според мен следващият сезон ще е доста напрегнат. Левски трябва да покаже по-добро лице. Още като започнахме да тренираме с отбора имаше леко напрежение и страх при единоборства. Лекарите ни казаха, че това е най-трудното, с което футболистът трябва да се справи.

Не само в отбора и в живота сме такива, че искаме да сме лидери. Надяваме се младите футболисти да започнат да поемат отговорност, защото този сезон показаха, че могат и трябва да се разчита на тях",добави той.

"За Манчестър Сити сме във финала на Шампионска лига. Моят любим отбор е Реал Мадрид, а на Боби е Барселона", разкриха братя Цоневи.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    3 3 Отговор
    КАКЪВ МЪРИ...ТРЯБВА ВИ ТРЕНЬОР ОТ НОВАТА ГЕНЕРАЦИЯ...СВЕТЪТ СЕ ПРОМЕНЯ ЗА СЕКУНДИ...
  • 2 Пич

    3 8 Отговор
    тия двамата педали и бай ставри да им назначат за тренъор ще го харесат.изгониха ги от всички отбори в европа заради хомосексуализъм и нимфомания.
  • 3 Фактъ

    5 7 Отговор
    Какъв Мъри , каква сделка , на какво се надявате момчета ? Никакви англичани няма да идват в Левски.
  • 4 Братя

    2 5 Отговор
    Двама братя п.е.д.е.р.а.с.и. искат да е.б.ъ.т. баща си !!!
  • 5 Левски

    2 5 Отговор
    Ако Мъри дойде на Герена,първо на вас двамката ще ви бие шута. Къде ще ходите като никой никъде не ви иска!!! Ние да не сме от друга планета,нали ви гледаме играта и акъла колко вие!!!