Last news in Fakti

5 Юни, 2021 14:25 1 841 2

Победителят в Софийския маратон получи четиригодишна забрана заради употреба на допинг

  • юсеф сбай-
  • допинг-
  • лека атлетика

Сбай постави рекорд от 2:13:03 часа, за да спечели състезанието в България през октомври, преди да даде положителен резултат за забраненото вещество EPO

Победителят в Софийския маратон получи четиригодишна забрана заради употреба на допинг - 1
Снимка: БГНЕС

Мароканският атлет Юсеф Сбай е получил четири годишна забрана заради нарушение на допинг правилата на Софийския маратон, който той спечели миналата година, съобщиха от Отдела за добросъвестна атлетика (AIU).

Сбай постави рекорд от 2:13:03 часа, за да спечели състезанието в България през октомври, преди да даде положителен резултат за забраненото вещество EPO.

"Дисциплинарният трибунал спира правата на бегача на дълги разстояния Сбай в продължение на четири години за наличието и употребата на забранено вещество, и двете нарушения на антидопинговите правила", публикува AIU в социалната мрежа "Туитър".

От организацията заявиха, че санкцията на Сбай е с дата на 16 ноември, когато той е бил временно спрян и резултатите му от 11 октомври са анулирани.

Мароканският атлет има 30 дни, за да обжалва решението пред Спортен арбитражен съд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    11 0 Отговор
    Парите ше връща ли този братчед 😁🎃🇻🇳🚾
  • 2 Бегай Газим

    2 0 Отговор
    На втория, който става първи, му пазете името в тайна, правилно, той не заслужава да го знаят 'ората...