Last news in Fakti

4 Февруари, 2013 15:23 1 111 0

Европол разкри 380 уредени мача в Европа

  • европол-
  • мачове-
  • уредени-
  • разкри-
  • черно тото
Европол разкри 380 уредени мача в Европа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейската полицейска служба (Европол) съобщи днес, че е разкрила престъпен синдикат, уговорил  380 мача в Европа, включително два от Шампионската лига, както и европейски и световни квалификации.


Едната среща, която е набеден за манипулирана, се е играла в Англия. Престъпеният синдикат, координирал операцията е базиран в Азия, а под подозрение са цели  425 официални лица, съдии, играчи и престъпници, съобщава БГНЕС.

Срещите са били разследвани в последните 18 месеца, а сред тях има още такива от квалификациите за световно и европейско първенство, два мача от Шампионската лига и "няколко дербита от европейските първенства".

Според изнесената информация участващите в схемата са заложили общо 16 млн. евро на въпросните мачове и са реализирали печалба от 8 млн. Два милиона евро от цялата сума са отишли за разплащане за изпълнителите в уредените двубои, а най-голямата индивидуално дадена сума е 140 хил. евро.

"Това е работа на престъпна група, базирана в Азия, работеща с криминални мрежи в Европа", заяви в Хага Роб Уейнрайт, директор на Европол.

„Това е най-голямото разследване на манипулирани срещи в Европа. Резултатите му разкриха голям проблем за футбола в Европа. Открихме голяма криминална мрежа", добави той.

През миналата година се появиха информации за уговорени срещи и в България, но от Европол не разкриха кои точно са страните, в които има подозрение за уговаряне на двубои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА