5 Февруари, 2013 13:11 810 2

Би Би Си: Коренът на черното тото е в България, Полша и Унгария

  • черно тото-
  • европол-
  • би би си-
  • разследване-
  • мачове

Би Би Си излезе със статия посветена на черното тото и  вчерашните разкрития на Европол свързани с него.

От Би Би Си твърдят, че коренът  на черното тото е в страните  България, Полша и Унгария.

"Коренът на черното тото е в страните от бившия Източен блок - България, Полша и Унгария. Малко фенове в тези страни имат някаква вяра в честността на спорта".

"Корупция в спорта е имало винаги, дори в древна Гърция, но никога в такива мащаби, както е сега.  Ако не се борим срещу това явление, то ще унищожи много спортове.

Черното тото е толкова силно в последните 10 години, заради глобализацията и навлизането на азиатския хазартен пазар, където се въртят милиарди долари на година. Има около 20-30 човека, които обикалят света - Азия, Северна и Южна Америка, Африка и най-вече Европа - и уреждат мачовете", се казва още в материала на британската медия.

"Всъщност, коренът на черното тото е в страните от бившия Съветски съюз - България, Полша и Унгария, където положението е най-тежко.  Малко фенове в тези страни имат някаква вяра в честността на спорта.

Този феномен обаче вече не е само в страните от бившия Източен блок - Турция, Италия и Гърция също бяха ударени от огромни корупционни скандали във футбола. Сега вече черното тото се придвижва на запад - Германия, Белгия, Швейцария, Австрия и Финландия.  През миналото лято имаше съмнение около мачове от трета дивизия на Норвегия", допълва още изданието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Минува42

    0 0 Отговор
    Естествено, че коренът на злото е извън острова.
    Абсурдно би било да си помислим, че англичаните могат да са алчни безскрупулни измамници!
    Аз съм убеден, че Перуката като намигне на Ливърпул и те веднага лягат.
  • 2 глобал

    0 0 Отговор
    Скоро ще излезне и информация, че българите са заставили англичаните да колонизират света и да избиват местното население и да грабят богатствата им. Напълно ще ни разкрият.