Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 19:31 962 1

Подозират ЦСКА в уреден евромач

  • цска-
  • базел-
  • лига европа-
  • интерпол-
  • черно тото
Подозират ЦСКА в уреден евромач - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Срещата от Лига Европа между Базел и ЦСКА, играна преди 2009 година, вероятно е сред уличените за манипулирани срещи от "Европол", твърдят редица швейцарски издания, предаде БГНЕС.

Реферът на срещата, завършила 3:1 за Базел, Олег Ориехов бе заподозрян, че е "пробит" от хърватски престъпник, а общата сума печалби от манипулацията бе 200 000 евро. В Швейцария знаеха за 28 уговорени мача от последното си разследване, което обхвана и срещата с ЦСКА, но новите разкрития на "Европол" за периода 2008-2011 година говорят за 41 уговорени срещи. Базел - ЦСКА беше обект на основно внимание в предишното разследване, което навежда швейцарските медии на мисълта, че срещата попада и в списъка на "Европол".

Европейската полицейска служба (Европол) съобщи вчера, че е разкрила престъпен синдикат, уговорил 380 мача в Европа, включително два от Шампионската лига, както и европейски и световни квалификации. Едната среща от Шампионската лига, която е набеден за манипулирана, се е играла в Англия и тя най-вероятно е Ливърпул - Дебрецен през сезон 2009/2010. Престъпеният синдикат, координирал операцията е базиран в Азия, а под подозрение са цели 425 официални лица, съдии, играчи и престъпници. Европол, които разследват случая от 18 месеца, заявиха, че става дума също и за няколко топ срещи в европейските лиги.

Уговарянето на мачовете е ставало в 15 държави, а досега са арестувани 50 души, "Това е работа на престъпна група, базирана в Азия, работеща с криминални мрежи в Европа", заяви в Хага Роб Уейнрайт, директор на Европол. 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    От главния рабинат на Европа съобщават, че отбора на Народната власт няма защо да се безпокои за бъдещето си, след като Цецо е казал че Хизбула е атентатора.