Last news in Fakti

12 Юни, 2021 11:10 5 407 28

Руски MMA боец: Надявам се Сталин да гори в ада

  • мовсар евлоев-
  • йосиф сталин-
  • мма боец

"Какво отношение мога да имам към човек, който унищожава хората, изгонва ги от домовете им?", пита Мовсар Евлоев

Руски MMA боец: Надявам се Сталин да гори в ада - 1
Мовсар Евлоев

ММА боецът на UFC от Ингушетия Мовсар Евлоев не е голям фен на Йосиф Сталин. Евлоев е 27-годишен боец, който се състезава в категория перо и е с рекорд 14-0 в ММА, предава mma.bg.

Той е бивш шампион на М-1 и този уикенд се завръща. Евлоев ще се бие с Хаким Давуду на UFC 263, което ще се проведе в Аризона. Евлоев проклина Сталин, който бил в основата на депортацията на чеченци и ингуши в периода на Втората световна война.

Депортацията на чеченци и ингуши, известна като операция „Леща“ („Чечевица“) е насилственото депортиране в Централна Азия на чеченците и ингушите от територията на тяхната Чечено-Ингушка автономна съветска социалистическа република в периода от 23 февруари 1944 г. до 9 март 1944 година.

В интервю за руските медии Евлоев сподели следното:

"Какво отношение мога да имам към човек, който унищожава хората, изгонва ги от домовете им? Хората умират от глад и студ. Около 50% от хората са загинали във влакове. Ще го проклинам всеки ден, докато съм жив.

Надявам се, че сега не му е лесно, но адът ще бъде още по-добър за него. Надявам се Сталин да гори в ада. Йосиф ще отговаря за всичко, защото нищо не остава просто така без отговор".

През Втората световна война около 40 000 чеченци и ингуши (50 от които наградени с най-високото съветско звание „Герой на Съветския съюз“) участвали във войната на страната на Червената армия.

Въпреки това, по-късно Съветското правителство ги обвинява в сътрудничество с нацистките нашественици, които по това време контролират западните части на Чечено-Ингушетия в продължение на няколко месеца в периода 1942 – 1943 г.

От 22 юни 1941 година до 23 февруари 1944 (началото на депортацията на чеченци и ингуши в Казахстан) са убити 3087 участници в банди, арестувани са 1715 души, конфискувани са повече от 18 000 огнестрелни оръжия.

По други данни от началото на войната до януари 1944 г. в републиката са били ликвидирани 55 банди, убити са 973 от техните участници, арестувани са 1901 души.

По отчет на НКВД, на територията на Чечено-Ингушетия са съществували 150 – 200 банди с обща численост от 2 – 3 хиляди души (около 0,5% от населението).


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК

    48 44 Отговор
    Сталин е спасил хората, а такива мутри като тоя сега унищожават хора.

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Алфа Вълкът

    18 28 Отговор
    Ако няма Ад, значи яко е прецакал 30 000 000 руснаци.
  • 3 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    57 20 Отговор
    И този като Стъки много са го млатили по главата.
  • 4 миг

    49 24 Отговор
    Това представлява оформения от западната пропаганда идиот.

    Коментиран от #12, #17

  • 5 Ти да

    41 21 Отговор
    Гориш в ада .Щом Сталин ги е разпердушинил тия значи е имало що
  • 6 Много ги е спасил

    31 25 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    особено като е поделил Полша. Там още са му благодарни! Толкова е добър, че и чужди и свои го ненавиждат. Само бай Ганьо подлизвача прави изключение.
  • 7 100

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК":

    Кои хора е спасил?
  • 8 Софиянец

    25 27 Отговор
    То само това да му е на Сталин, колко раси и народи е унищожил. Масов убиец, за него и Ада е малко.
  • 9 смешник

    27 3 Отговор
    ами ти къде ще идеш с това което работиш си се запътил точно към сталин (към ада )
  • 10 Бесен Язовец

    30 8 Отговор
    Мовсар не е руско име, а от република Ингушетия там Сталин ги е разселвал по други райони на СССР защото са много злобно племена и за да не прати Лавренти Берия да ги избеси са били интернирани цели села в др краища на СССР!
  • 11 Еми

    8 9 Отговор
    Даже след ВСВ, ученият, който почти е щял да реши проблемите с житните култури, е отстранен благодарение на някакъв религиозен приятел на Джугашвили от семинарията, в която са учили, който го убедил, че ученият не е техния човек, от което милиони руснаци са останали без хляб т.е. дълги години са се гърчили от глад заради религиозно невежество
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Божков

    25 10 Отговор
    Сталин ще го направи на омлет като отиде при него
  • 14 Ценко чоков

    25 13 Отговор
    ТАВАРИШ СТАЛИН ЩЕ ЖИВЕЕ ВЕЧНО
  • 15 Sieg

    28 7 Отговор
    Да търсиш акъл от боец е като да търсиш от философ бойни умения. Всеки е добър в това което е тренирал.

    Коментиран от #16

  • 16 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    30 2 Отговор

    До коментар #15 от "Sieg":

    Или все едно да играеш шах със Стъки! Той ще рита фигурите.
  • 17 Гаргамел

    8 9 Отговор

    До коментар #4 от "миг":

    А ти си представител на оферменият от соц пропагандата %$№€%€%

    апропо както често пише един тука, слава на великия фюрер
  • 18 браво

    8 18 Отговор
    един умен човек от раша мислех че всички са идиоти там
  • 19 Комуниста

    24 8 Отговор
    Малко ви е драл Йосиф Джугашвили трябваше повече кавказки пещерняци!
  • 20 Рони

    21 6 Отговор
    Абе говедо ти бил ли си роден,за да знаеш какво е било,а и се изказваш неподготвен
  • 21 ХитСТАлерИН

    3 11 Отговор
    Товариш Сталин вии болшой учоной а я простих совтетских заключонои
  • 22 Джими Картър

    23 9 Отговор
    Сталин е знаел какви сте нечовеци и че и за подпалки не ставате. За да не хаби газ просто е решил въпроса генерално, за да няма бъдещи проблеми с народи като вас. Все пак е от вашия район и е знаел колкко струвате.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Смо та ня ка,

    4 1 Отговор
    защо след като е цитиран дословно коментар 4 (заменена е само думата "западната", с "източната") е премахнат само коментар 12, а не и двата? Отговорът го знам - защото И ТИ си от същите го.на!
  • 25 В.В.П.

    5 1 Отговор
    Черкезите са коварно племе..Сталин е знаел ,какво прави..Щом и вятърничави ММА боксери ,взеха да проклинат Иосиф,работата в бокса е прогнила..
  • 26 ЧеГевара

    0 2 Отговор
    През 90години четах книгата Златото На партията.Тази книга живота във Русия,по времето на диктатора Сталин.За мене един човек,щом лошите неща са по лоши от добрите,то трябва да се спре контакта със това лице или група.Във тази книга прочетох,че по времето на воинат Хитлер е пленил някакъв руски генерал и воиниците му.След една година Хитлер връща воиничитата над един милион на Сталин,и този психопат диктатор,казал,че воиниците са били предатели и всички ги праща за Гулак 100лагери тогава е имала Русия.Поради лошите условия и глад,всички тези млади момчета,измира във лагерите на Русия.След воинат,Сталин подкарва от Украина населението ,за Сибир дето има лагери там ги е пращал и до 10дена всички измирали от студа и мизерията.Седмично по 10000хиляди невиния граждани е транспортирал от Украина и около 15милиона население косвено е убил от Украина това лице.Оделно във България,Русия наи големите терористи,крадци,убици по точно кумонисти партизаните ни,за своя Воислав и така чрез тези кумонисти Сталин избива във България над 300хиляди инженери,интелектуалци,артисти и други,за удоволствие наи вероятно,въпреки ,че България помага на Русия да победи Хитлер,но 36хиляди добри българи са загинали на фронта,и така де,за благодарност този психопат избива българския умен елит.Във Русия сигурно над 10милиона невинен народ е избит или от глад заради Сталин са умрели.Този Стамен е бил и голям крадец,освен убиец..Патриарха по те години,утиват при психопата и му казва,да ста
  • 27 ТЪП НАРОД

    0 0 Отговор
    ей Б.КЛУЦИ.....що за хора сте ве М.ЗЕРНИЦИ такива...,как може да пишете положителни неща за този психопат избил сумати народ.....промита сган такава....ЧЕТЕТЕ Г.ВЕДА,ЧЕТЕТЕ па тогава пишете...,ако не можете,има и филми за зверствата му....
  • 28 Реалист

    0 0 Отговор
    Сталин пречука много хора за жалост не гори в ада. Такъв няма. Религията е за простолюдието.