Last news in Fakti

17 Юни, 2021 18:32 1 699 3

БФС инвестира над половин милион в стадион в Хасково

  • стадион младост-
  • хасково-
  • футбол-
  • бфс-
  • инвестиция-
  • станислав дечев

Това предлага кметът на общината Станислав Дечев в доклад до местния Общински съвет

БФС инвестира над половин милион в стадион в Хасково - 1

Стадион "Младост" в Хасково да бъде даден за безвъзмездно ползване на Българския футболен съюз за срок от 20 години. Това предлага кметът на общината Станислав Дечев в доклад до местния Общински съвет, съобщиха от общината. Предложението трябва да бъде гласувано в сесия на 25 юни.

В докладната се посочва, че става дума за футболния терен на стадиона с площ над 20 декара, който е оценен на 1,120 млн. лева. През април в общината е постъпило заявление от БФС с желание да стопанисва спортното съоръжение, а това заявление е останало единствено от всички кандидати в регламентирания срок.

Футболната централа е предвидила осъществяването на инвестиция върху обекта - реновиране на открития терен с антиударна подложка, доставка и монтаж на изкуствена трева и извършване на съпътстващите за това разходи, като общият размер на инвестицията е 561 194 лева с ДДС. Средствата за извършването са осигурени по програма Наttrick V на УЕФА, издание 2020 г., а самото обновяване ще бъде извършено за срок до 6 месеца, са плановете на футболната централа.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бу бу

    6 1 Отговор
    Защо ми замирисва на "крадене" на пари.......
    Пак наши фирми ще работят....
  • 2 Бонговец

    4 1 Отговор
    Тази сума ще стигне само за 10000 седалки трето качество заедно с труда на трима работници

    Коментиран от #3

  • 3 xXxX

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бонговец":

    Чети внимателно, преди да ръсиш несвързани с темата неща.

    Този терен се ползва само от спортното училище в града. На него не се играят официални мачове. Колкото по-бързо му се постави изкуствена трева, толкова по-добре.

    В града няма пари за поддръжка на подобен тип съоръжение, основно поради провалът на България като държава.

    500к лева за инсталация на изкуствена трева е доста ниска цена, това е терен със стандартни размери. Няма потенциал за крадене на пари, естесвено зависи как после БФС ще го ползва 20 години, явно там е разковничето.