Last news in Fakti

20 Юни, 2021 21:01 2 147 1

UEFA EURO 2020: Три от три за Италия, чака Украйна или Австрия

  • италия-
  • уелс-
  • футбол-
  • евро 2020

На осминафиналите, италианците ще срещнат втория от група "Б"

Италия победи Уелс и спечели група "А". "Скуадра адзура" се наложи с 1:0 на "Олимпико". Британците завършиха втори в групата, следвани от Швейцария и Турция. На осминафиналите, италианците ще срещнат втория от група "Б", който ще бъде Австрия или Украйна.

Селекцията на Роберто Манчини тотално подчини опонента си, който създаде едва две опасности в целия мач.

UEFA EURO 2020: Три от три за Италия, чака Украйна или Австрия
Снимка: БГНЕС

С днешната "суха мрежа", италианците записват единадесети мач без допуснат гол и за пореден път доказаха, че са едни от основните фаворити за трофея.

Единственото попадение стана дело на Матео Песина в 39-ата минута.

През втората част, Уелс остана и с човек по-малко след пресиленото изгонване на Ампаду.

UEFA EURO 2020: Три от три за Италия, чака Украйна или Австрия
Снимка: БГНЕС

Срещата започна със сериозен натиск на домакините. Първата опасност бе създадена в 24-ата минута, когато след добра комбинация, Бернардески от границите на наказателното поле, пусна пас по земя към Белоти, който от малък ъгъл направи нещо средно между удар и центриране, но топката излезе в аут.

Три минути по-късно, след корнер за Уелс, Крис Гънтър бе изпуснат и стреля с глава, но топката се удари във външната страна на мрежата. Това бе и единствената опасна ситуация за британците през първото полувреме. В 39-ата минута Италия удари. Верати бе фаулиран и играчът на ПСЖ изпълни от около 30 метра, топка бе само леко отклонена от Песина за 1:0.

UEFA EURO 2020: Три от три за Италия, чака Украйна или Австрия
Снимка: БГНЕС

През втората част, "Скуадра адзура" продължи да доминира. В 52-ата минута момчетата на Роберто Манчини стигнаха до нова възможност. След удар от фаул от Бернардески от около 28 метра, вратарят нямаше никаква видимост и в последния момент плонжира и топката се удари в гредата.

Три минути по-късно Уелс остана с човек по-малко. Ампаду беше изгонен след като настъпи Бернардески, което бе и доста дискусионно решение на главния съдия.

UEFA EURO 2020: Три от три за Италия, чака Украйна или Австрия
Снимка: БГНЕС

В 65-ата минута, се стигна до светкавична контраатака на Италия, Белоти получи от Киеза, но вратарят Уорд изби удара на нападателя с крак. Последва нов натиск на домакините, но нови попадения не паднаха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да питам

    4 2 Отговор
    А тест за дрога на Италия ще има ли?

    Или ще ми изтриете коментара пак?