Last news in Fakti

28 Юни, 2021 21:16 3 029 1

Огромен успех за българското таекуондо

  • таекуондо-
  • медали

Българските представители спечели рекорден брой медали

Огромен успех за българското таекуондо - 1
Архив, снимка: taekwondo-bulgaria

Изключително силното представяне на българските таекуондисти донесе на страната ни рекордните 179 медала от завършилия в Пловдив международен турнир "Bulgaria OPEN" 2021.

Двудневните надпревари се проведоха в зала Колодрума и участие взеха 538 състезатели от 8 държави (България, Кипър, Босна и Херцеговина, Гърция, Сърбия, Северна Македония, Молдова и Румъния).

Събитието беше във всички възрастови групи – деца, юноши и девойки, мъже, жени и ветерани. Точната равносметка за отличията за България от дисциплините "форма", "специална техника", "спаринг" и "силов тест" е 103 златни, 39 сребърни и 37 бронзови медала.

Турнирът беше организиран от Българска федерация по Таекуон-До ITF и Армейски спортен таекуон-до клуб Тракия. Шампионатът беше открит от президента на родната федерация Марио Богданов и от вицепрезидента Костадин Димитров, които по -късно заедно със спортния деятел , юрист и общественик Радомир Чолаков участваха и в церемонията по награждаването на призьорите.

"Получи се много силен турнир и радващото е, че взехме толкова много медали. Казах и преди това, че има много сериозен интерес за участие, защото реално това е първото голямо състезание след пандемията от Ковид-19. Получихме и благодарности от нашите гости от чужбина за организацията на Bulgaria OPEN 2021. Говорих и с треньорите от клубовете да продължават да работят със същия ентусиазъм и професионализъм всеки ден, за да имаме много добре подготвени таекуондисти за Европейското първенство през месец октомври в Гърция. Дотогава има време, но медалите ще дойдат след упорита и ежедневна работа в залата“, сподели Марио Богданов.

Следващото събитие от календара на БФ Таекуон-До ITF e традиционния Национален летен лагер в Китен от 10 до 19 август, в който ще се проведат и треньорски и съдийски семинари, водени от Майстор Вергилий Ситнилски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    0 0 Отговор
    Много медали нещо.Повече даже и от участниците .