Last news in Fakti

5 Юли, 2021 20:20 1 338 2

Германец е шампионът на Обиколката на България

  • емануел щарк-
  • обиколка на българия

Състезателят от отбора на "Металтехник" преодоля днешното 188-километровото трасе за 4:26.04 часа и завърши с общо време 18:45:46 часа

Германец е шампионът на Обиколката на България - 1

Eмануел Щарк спечели 68-ата колоездачна Обиколка на България. Германецът запази жълтата фланелка, след като финишира шести в групата от откъснали се състезатели в последния 188-километров пети етап от Карнобат до Габрово.

Състезателят от отбора на "Металтехник" преодоля днешното 188-километровото трасе за 4:26.04 часа и завърши с общо време 18:45:46 часа.

"Последният етап беше труден. Имаше много силни състезатели и темпото беше много бързо. Не си бяхме поставили конкретни цели, желанието ни беше да караме добре. Във втория етап атакувах, направих разлика, а след това успяхме да я задържим. Щастлив съм", коментира след финала Щарк.

Победител в етапа днес стана Тимо Килих (Белгия) от "Алпесин" с 4:26.01 часа, след като спечели финалния спринт пред Мирко Маестри (Италия) от "Бардиани" и Айко Бастиенс (Белгия) също от "Алпесин".

Стефан Христов от "Хемус" (Троян) беше много активен през целия ден и финишира в групата от откъснали се състезатели. Той беше най-добър от българите в Обиколката, като завърши на 1:25 минута зад победителя Щарк и остана само на 16 секунди от място в топ 10 на генералното класиране.

"Пробвахме всичко днес, исках да победим, да покажем, че имаме класни състезатели. Бяхме активни и се борехме до края. Направихме атака в началото, може би тя дойде малко по-рано, но обстоятелствата го наложиха. Искахме да тестваме и да видим кой в каква кондиция се намира. Но скоростта беше много висока и затова прецених да изчакам групата, а след това пробвах отново да атакувам на Шипка, но и там се караше много бързо и не успях да се откъсна", коментира Христов.

На второ място в генералното класиране на 34 секунди завърши Георг Щайнхаузер (Германия) от "Тирол-КТМ", който стана победител в подреждането за състезатели до 23 години. С днешната си етапна победа пък Килих се изкачи на третото място на 39 секунди зад Щарк.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дойчланд

    1 7 Отговор
    Тъпи шваби.
  • 2 Просто човек

    5 0 Отговор
    Поздравления!