Last news in Fakti

17 Февруари, 2013 16:47 685 0

Беларускиня спечели масовия старт

  • даря домрачова-
  • масовия старт-
  • световното първенство по биатлон
Беларускиня спечели масовия старт - 1
Снимка: Даря Домрачова, ЕПА/БГНЕС

Беларускинята Даря Домрачова спечели титлата в масовия старт на 12,5 километра на Световното първенство по биатлон в чешкия зимен център Нове Место.

26-годишната Домрачова допусна по една грешка при първата и при последната си стрелба и финишира за 35:54.5 минути.

Това е втора световна титла в кариерата на беларускинята, която триумфира за първи път в преследването в Руполдинг 2012.

На второ място завърши защитаващата титлата си Тора Бергер от Норвегия. Тя също направи общо 2 грешки на огневия рубеж, но с по-слабо бегово време завърши на 8.7 секунди зад победителката.

Така Бергер стана първата в историята на биатлона, която спечели медали и в шестте дисциплини от програмата на едно Световно първенство.

Тя взе титлите в преследването, индивидуалната надпревара, в смесената щафета и в женската щафета и остана втора в спринта и в масовия старт.

21-годишната Моника Хойниш от Полша заслужи бронза и записа най-доброто класиране в кариерата си при жените. Тя направи само една грешка при първата си стрелба от положение прав и завърши с изоставане от 27.6 секундизад Домрачова.

Германката Мириам Гьоснер беше на позиция за сребърен медал, но на последната стрелба допусна три грешки и в крайна сметка завърши шеста.

Надпреварата премина без българско участие.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА